Hartauskirjoitus: Jeesus kuoleman voittaja

Paula Eloranta.

Elämme parhaillamme piinaviikkoa, jota myös kärsimys- ja hiljaiseksi viikoksi kutsutaan. Kirkoissamme kerrotaan ja lauletaan Jeesuksen kärsimystiestä. Häntä kuljetettiin paikasta toiseen, kuulusteltiin, ruoskittiin, syljettiin päälle, ivattiin ja hänet teloitettiin orjantappurakruunu päässään. Vain viikkoa aikaisemmin hän kulki riemusaatossa aasin selässä kohti Jerusalemia.

Jeesus tiesi, mitä tulisi tapahtumaan. Hän antoi henkensä meidän puolesta. Raamatussa sanotaan, että niin on Jumala meitä rakastanut, että hän antoi ainoan poikansa kuolla ristillä meidän syntien sovittamiseksi. Käsittämätön Jumalan rakkauden osoitus. Virressä sanotaankin: ”En saata Jeesus ymmärtää Sun kärsimystäsi, vaan luotan, että sovitit myös minun syntini.”

Piinaviikon jälkeen seuraa pääsiäinen, joka on kirkkokansan suurin juhla. Jeesus nousi kuolleista. Hän kertoi ollessaan vielä maan päällä, mitä tuli tapahtumaan. Hän nousi ylös Isän tykö ja lähetti mielle Pyhän Hengen avuksemme ja turvaksemme.

Voimme laulaa virren sanoin: ”Oi suuri Voitonruhtinas, Sä voitit kuolon kuolollas maailman synnit kantain. Nyt istuimelleen taivaassa korotti Sinut Jumala haltuusi kaiken antain. Jeesus Kristus kunniassas korkeimmassa muista meitä, armon suojaan meidät peitä.”

Siunattua pääsiäistä!

Paula Eloranta

Pälkäneen seurakunnan lähetyssihteeri

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?