Juhlavaatteiden uusi kevät koittaa Vilpeilän kylätalolla

Vintagemekkoja on tulossa myyntiin eri vuosikymmeniltä ja kokovalikoimaakin riittää. Malleina toimivat Vilpeilän kyläkoulu osuuskunnan aktiivit Hanna-Leena Laszka ja Kirsi Saksala. Kuva: Marja Lähteenmäki.

Vilpeilän kylätalo muuttuu tunnelmalliseksi myymäläksi, kun mekkomarkkinat valtaavat yläkoulun lauantaina 22. huhtikuuta kello 11—16. Myynnissä on naisten, miesten sekä nuorten juhlavaatteita, -asusteita ja -kenkiä. Valikoimaa riittää aina vintagevaatteista iltapukuihin. Vilpeilän kyläkoulu osuuskunnan järjestämässä tapahtumassa voi virittäytyä juhlatunnelmaan ja nauttia ostosten tekemisestä ilman omantunnon tuskia, sillä myytävät vaatteet ovat kierrätettyjä.

– Juhlavaatteen käyttökerrat voi usein laskea yhden käden sormilla. Monelle uusi, sopiva vaate tuo iloa ja varmuutta. Juuri tällaisille vaatteille ja asusteille uuden elämän mahdollistaminen kiertotalouden konstein sopii todella hyvin, toteaa tapahtuman ideoija Aura Rapatti tyytyväisenä.

Mekkomarkkinat antavat mahdollisuuden kierrättää omat kaapissa kutistuneet tai muuten vain käyttämättä jääneet juhlavaatteet. Tapahtumassa panostetaan uuden puvun löytämisen helppouteen: vaatteet järjestetään koottain ja sovituksen yhteydessä voi tutustua myös asusteisiin. Kylätalolle voi toki tulla vain nauttimaan tunnelmasta ja virvokkeista tai osallistumaan arpajaisiin, joiden palkintona on korillinen hemmottelua. Yläkoulun luokka on viritetty juhlatunnelmaan pienten sisustuksellisten yksityiskohtien avulla.