Lukuviikko tuo Pälkäneen pääkirjastoon kaksi luentoa ja päivittäiset satuhetket

Lukuviikon sadun kuvaustilanne. Lukijana Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka, kuvaajana Pyry Vaismaa. Kuva: Sanna Hämäläinen.

Lukuviikon aikana Pälkäneen pääkirjastolla riittää paljon ohjelmaa. Tiistaina 18. huhtikuuta kello 17.30–18.45 on puutarhuri Iita Materon luento aiheesta Luonnonmukainen puutarhanhoito. Luennon järjestävät Valkeakoski-opisto ja Pälkäneen kirjasto.

Lauantaina 22. huhtikuuta kello 13 Arja Ahtee kertoo eri aikoina vaikuttaneista ukrainalaissyntyisistä klassisen musiikin lahjakkuuksista. Ukrainassa ovat syntyneet muun muassa säveltäjät Valentin Silvestrov, Sergei Prokofjev ja Mykola Lysenko, nykysäveltäjä Valentin Silvestrov ja suomalais-ukrainalainen kapellimestari Dalia Stasevska. Tilaisuuden järjestävät Kangasalan Suomi-Venäjä-Seura ja Pälkäneen kirjasto.

Viikon aikana on maanantaista perjantaihin luvassa päivittäinen satuhetki. Pälkäneen kulttuuritoimen tuottamat satuvideot ovat nähtävissä kirjaston isolta TV-ruudulta, yksi satu kunakin päivänä. Sadut lukee joka päivä eri henkilö. Kirjaston TV:ltä näytetään päivän sadun aamupäivisin, alustavan suunnitelman mukaan kello 10, mutta varmistettu kellonaika löytyy myöhemmin kirjaston verkkosivulta, ilmoitustaululta ja Facebook-sivulta. Kulttuuritoimi jakaa sadut kunnan Facebook-sivuilla päivittäin.