Helena Jouppila vierailee kevään viimeisessä kirjakahvilassa – yksi kuuluisista Jouppilan nelosista herättelee pohtimaan lasten oikeuksia

Helena Jouppila vierailee Lepokodilla sunnuntaina 23. huhtikuuta.

Kevään viimeisessä Kangasalan kirjakahvilassa sunnuntaina 23. huhtikuuta kello 14 on vieraana Helena Jouppila, jota haastattelee kirjailija-toimittaja Tuomas Marjamäki.

Isossakyrössä kesällä 1951 syntynyt Helena Jouppila on yksi Suomen ensimmäisistä eloonjääneistä nelosista. Jouppilan neloset saivat alkunsa hedelmöityshoidoilla, syntyivät keskosina ja elivät elämänsä ensimmäiset yhdeksän kuukautta sairaalahoidossa. Nelosista tuli 1950-ja 60-luvulla koko Suomen puheenaihe. Heidän tarinaansa seurattiin julkisuudessa, he mainostivat tuotteita ja esiintyivät mannekiineina.

Lehtikuvissa ja mainoksissa nähtyjen hymyjen takana oli kuitenkin perhehelvetti. Mieleltään epävakaa äiti kohdisti lapsiinsa Helenaan, Marttiin, Erkkiin, ja Jormaan niin fyysistä kuin henkistä väkivaltaa, josta Helena kertoi kunnolla vasta keväällä 2020 julkaistussa kirjassaan Neloset. Kirjallaan Helena Jouppila haluaa saada aikaan keskustelua lasten oikeuksista.

Kirjakahvilat järjestää yhteistyössä Kangasalan Lepokoti, Kangasalan kirjasto ja Kangasalan Tredu.