Sahalahden kesäteatteri esittää komedian täydellisestä taloyhtiöstä Vilpeilän pihalla – luvassa on nauruhermoja kutkuttava esitys

Haastattelupäivänä harjoituksissa olivat mukana varanäyttelijä Sara Mattila (vasemmalla), Heli Äijö, Nelli Äijö, Mari Leiniö, Janne-Tapani Simola, Sari Paasonen, Markus Vuorinen ja Tommi Jalava.

Sahalahdella päästiin viime suvena nauttimaan paikallisista kesäteatteriesityksistä 14 vuotta kestäneen tauon jälkeen. Vilpeilän pihalla esitetty maalaiskomedia ”Täällä taas” veti neljällä esityksellään noin 300 katsojaa. Yleisömenestyksen innoittamana näyttelijäryhmä päätti heti viimeisen esityksen jälkeen, että jatkoa seuraa.

– Istuimme yhdessä koko porukka ja paistoimme makkaraa Vilpeilän pihalla. Silloin kaikki halusivat jatkaa, sanoo ryhmän koonnut Sari Paasonen.

Kaksi ryhmäläistä joutui kuitenkin jättäytymään sivuun työkiireiden vuoksi tulevan kesän näytelmästä. Joukko on kuitenkin edelleen kymmenhenkinen kahden uuden jäsenen ansiosta. Näytelmässä esiintyvät Paasosen ohella Marja Myllö, Mari Leiniö, Tommi Jalava, Markus Vuorinen, Katri Mäkinen, Heli Äijö, Nelli Äijö, Miia Laaksonen ja Janne-Tapani Simola, joka on samalla myös näytelmän ohjaaja.

Paikallisen harrastajateatteritoiminnan jatkuvuudesta kertoo sekin, että Sahalahden kesäteatteri rekisteröityi yhdistykseksi viime vuonna. Sahalahden kesäteatteri ry on liittynyt myös Suomen harrastajateatteriliittoon.

Vuorosanoissa naurussa pitelemistä

Tämän kesän näytelmä on Rami Saarijärven käsikirjoittama komedia ”Täydellinen taloyhtiö”. Komediassa nuoripari, jota Vuorinen ja Mäkinen esittävät, muuttaa unelmiensa asuntoon tarjotakseen tulevalle vauvalle täydellisen kasvuympäristön. Onnenpesä-taloyhtiön yhteishenki alkaa kuitenkin yllättäen haista pahemmin kuin postilaatikkoon sujautettu sillipaketti. Kaikki keinot on sallittu, kun pelissä on oma (ylilainoitettu) tupa ja oma (taloyhtiön järjettömillä säännöillä kuorrutettu) lupa.

Harjoitusten äänimaailmat antavat vahvoja viitteitä siitä, että luvassa on nauruhermoja kutkuttava esitys.

– Harjoituksissa on ollut hauskaa. On ollut sellaisia vuorosanoja, ettei niitä pysty sanomaan, kun naurattaa niin paljon. Saa nähdä, miten esityksissä käy, Sari Paasonen sanoo.

Esitykset ovat tulevanakin kesänä – jos sadesää ei siirrä niitä Sariolan koulun auditorioon – Vilpeilän Kylätalon pihalla. Näyttelijöiden käyttämät mikrofonit varmistavat, etteivät vuorosanat kulje tuulen mukana tai peity kahisevan kasvuston alle. Esityksen näkyvyyttä katsomoon päin tulee parantamaan hinattava, ylöspäin kohoava katsomorakennelma, jonka Kangasalan kaupunki antaa käyttöön teatteripäivien ajaksi.

”Täydellinen taloyhtiö” nähdään neljässä näytöksessä Vilpeilän pihalla 16.-18. kesäkuuta.