Enemmistö nettikyselyyn vastanneista kannattaa koulujen kahdeksan aamuja, mutta kannatusta myöhäisemmillekin aamuille tuli

Enemmistö eli 63 prosenttia Sydän-Hämeen Lehden kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että koulujen kahdeksan aamuista ei tulisi luopua. 37 prosenttia shl.fi-sivustolla olleeseen kyselyyn vastanneista taas oli sitä mieltä, että kahdeksan aamuista pitäisi luopua.

Pitäisikö koulujen kahdeksan aamuista luopua? Kyselyyn vastanneuden enemmistön mielestä ei.

Kyselyssä pääsi myös kertomaan ja halutessaan myös perustelemaan, mikä olisi omasta mielestä paras aika koulujen alkamiselle aamuisin. Vastaajat jättivät paljon kommentteja joko aikaisten kouluaamujen puolesta tai niitä vastaan:

”Koulun tulisi alkaa kello 9–10.”

”Nykyinen on hyvä, etteivät iltapäivät veny. Energiajuomat sekoittavat luonnollisen rytmin. Pelikoneet stoppiin ja puhelimet pois illalla ja ihmisten ajoissa maate. Kestää hetken tottua, mutta on varmasti parempi terveydelle.”

”Yhdeksän on hyvä aika aloittaa koulu. Teinit on aamu-unisia.”

”Kello 8. Teleoperaattorit voisivat sulkea kaikkien koululaisten teleliittymät arkipäivisin viimeistään kello 22, niin koululaiset voisivat nukkua yönsä ja olisivat yön yli levänneinä virkeämpiä kouluissa.”

”Kello 9 on ehdottomasti parempi lapsille.”

”Nykyinen kello 8 on hyvä.”

”Kello 9. Lapseni ovat kuljetusoppilaita, jotka joutuvat nousemaan noin 6.30 ehtiäkseen kahdeksan aamuina kävelemään taksin koontipysäkille.”

” Kello 7.”

”Kello 10. Ehtii nukkumaan ja tasa-arvoisempi myös pitkien matkojen päästä tuleville koululaisille, jotka joutuvat heräämään aiemmin.”

 

Lue myös:

Forssa päätti luopua kahdeksan aamuista peruskouluissaan – Pälkäneellä ja Kangasalla kahdeksan aamuista luopuminen olisi käytännössä hyvin vaikeaa