Kesäkausi Kyynäröllä alkaa vappuaattona – kesälle riittää paljon tapahtumia

Aiempien vuosien tapaan kesäkaudesta Pälkäneen itäisimmissä kylissä on tulossa vilkas. Tanssilavan ja uimarannan kunnostus jatkuvat, mutta kesällä tapahtuu myös sekä lavalla että laiturilla.

Kauden avauksena Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistys tarjoaa mahdollisuuden aloittaa vapunvietto reippaasti jo aattona juhlan henkeen sopivalla torvimusiikilla ja kuohuviinillä. Oriveden puhallinorkesteriin kuuluva kokoonpano annostelee musiikin Kyynärön lavalla kello 10.30 alkaen puoleen päivään asti. Kahvila avaa kymmeneltä. Tarjolla on vappujuomien ohella runsas pöytä suolaista ja makeaa. Savukalaakin on saatavilla, ja tilaisuudessa järjestetään arpajaiset merkittävin palkinnoin.

Kyynärönjärven rantatöiden jälkeen seuraa paluu kesäisiin juhliin avointen kylien päivänä 10.6. Silloin Ämmätsän kylätalolla on Marja-Liisa Rantalan taidenäyttely ja kahvila sekä illalla kesäiset karkelot lavalla Urho Tuhkasen ja Unohtumattomien tahdissa. Juhannuspäivänä tanssitaan perinnettä noudattaen, nyt Jani Kujalan ja Sidersin rytmein. Juhannuskirkkokin seuraavana päivänä saa sijansa lavalla. Heinäkuussa lauletaan ensin järvenrannan laiturilaulajaisissa 5.7. Merja Mattilan hanurin tuella ja 19.7. lavalla, jossa musiikillista antia monipuolistaa Kimmo Vihtonen viuluineen. Jo neljä päivää aiemmin saapuu Muska kiertueellaan lavalle. Muskan konsertti liittyy Luopioisten rantatapahtumaan samana päivänä siten, että kirkonkylästä lähtee linja-auto kello 19 alkavaan esiintymiseen. Heinäkuun riennot päättyvät tansseihin Werannan tukemina 29.päivänä.