Lähiruoka, pihat ja puutarhat valokeilassa

Pälkäneen ja Kangasalan seutua on moni kutsunut maakunnan lähiruoka-aitaksi, eikä suinkaan syyttä. Sydän-Hämeen alueella toimii valtava määrä lähiruoan tuottajia isossa ja pienessä mittakaavassa – toimijoita, joita on palkittu niin juhlavin tunnustuksin kuin asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden luottamuksella arkisten valintojen kautta. Lisäksi paljon potentiaalia odottaa vielä jalostumistaan.

Viime aikoina lähiruoan merkitys on noussut uudelle tasolle, kun keskustelua on käyty niin huoltovarmuuden kuin maatalousyrittäjien jaksamisenkin ympärillä.

Lähiruokaa ei kannata ottaa itsestäänselvyytenä Sydän-Hämeessäkään: tuotteet eivät synny tai päädy vaikkapa erilaisille kesätoreille itsestään, vaan ne vaativat jatkuvaa tinkimätöntä ja pitkäjänteistä työtä.

Yhtä lailla on tärkeää, että lähiruoan puolesta puhuvat muistavat huomioida lähiruoan mahdollisuuksien mukaan omissa käytännön ratkaisuissaan.

Edellä mainituista on Pälkäneellä ja Kangasalla ilahduttavan paljon esimerkkejä.

Myös piha- ja puutarha-alalta Pälkäneellä ja Kangasalla löytyy tunnetusti vankkaa ja asiantuntevaa osaamista.

Lähiruoka sekä pihat ja puutarhat ovat ansaitusti pääosassa tämänviikkoisessa Sydän-Hämeen Lehdessä – kevään, jopa kesän, korvalla, vaikka vielä tiistaina olosuhteet olivatkin lähiseudulla paikoin lähes talviset.