Aikakone ja Movetron saapuvat esiintymään Harjufesteille

Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut järjestää Kirkkoharjun näkötornilla kaksipäiväisen Harjufestin perjantaina 28. ja lauantaina 29. heinäkuuta, jolloin tarjolla on musiikkia moneen makuun.

Tapahtuman aloittaa perjantaina kaksi 1990-luvun tanssi- ja popmusiikin isointa nimeä, Aikakone ja Movetron. Kestosuosikki Aikakoneen vuonna 1995 ilmestynyt esikoisalbumi Tähtikaaren taa myi triplaplatinaa ja yhteen suosio on pysynyt vahvana siitä asti. 25 vuotta juuri täyttänyt Movetron keikkailee edelleen aktiivisesti ja heidän tunnetuin kappaleensa on Romeo ja Julia.

Movetron-yhtye esiintyy Harjufesteillä heinäkuussa.

Lauantaina lavalle nousee ensimmäisenä kansanmusiikkia, jazzia ja progea yhdistelevä Piirpauke. Vuodesta 1975 toiminut yhtye on julkaissut 19 studioalbumia ja nauttii kulttisuosiota Keski-Euroopassa ja Pohjoismaissa. Seuraavana yleisöä tanssittaa rhythm and bluesin ja soulin tahdissa Gilbert K Triologik. Yhtyeen laulajana nähdään Voice of Finlandissa menestynyt Gilbert Kuppusami. Illan päättää viime vuonna debyyttialbuminsa julkaissut yhtye Mary Ann Hawkins, joka sekoittaa perinteistä rautalankamusiikkia instrumentaaliseen surf rockiin.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Näkötornin kahvila on avoinna tapahtuman ajan.

Kangasalalaiset valitsivat osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä Harjufestin erääksi vuonna 2023 toteutettavaksi kulttuuritapahtumaksi.