Muu kuin maailmanmestaruus olisi Leijonille iso pettymys – Vastustajien taso on heikoin vuosikausiin

Jääkiekon MM-kisat starttaavat tänään ja Leijonat lähtee puolustamaan maailmanmestaruutta poikkeuksellisen suurena ennakkosuosikkina. Suomen suurimmista haastajista etenkin Kanada ja USA ovat saapuneet turnaukseen lähinnä vain osallistumisen pakosta.

Yhdysvaltain joukkueesta ei kovimmatkaan kiekkotietäjät voi ensisilmäyksellä löytää tähtiä, saati edes tunnistaa kaikkia pelaajia. USA:n joukkueen paras pistemies NHL:ssä oli Alex Tuch, joka sijoittui pistepörssissä sijalle 32. Hänet joku saattaa tunnistaa, mutta sen jälkeen on todella hiljaista. NHL:n pudotuspelien ulkopuolella olevista 70 parhaasta amerikkalaisesta pistemiehestä USA on saanut joukkueeseensa kolme. Yhdysvalloilla onkin ryhmässään lähinnä nuoria lupauksia, joilla ei isossa eurooppalaisessa kaukalossa ole juuri koskaan pärjätty.

Kanadalla on sentään jalkeilla ihan oikea NHL-kokoonpano, mutta tähdet puuttuvat siltäkin. Jos NHL:n ulkopuolelle jääneistä kanadalaispelaajista koottaisiin paras mahdollinen joukkue, tuskin yksikään nyt MM-kisoissa olevista pelaajista mahtuisi mukaan. Kanada on kisoissa aivan C-luokan joukkueella. Toki kanadalaispelaajien taso on nytkin kohtalaisen hyvä, mutta minkälainen on motivaatio?

Myös Ruotsi ja Tšekki ovat jääneet ilman parhaita NHL-pelaajiaan. Tre Kronorin ykköstähti on Detroitin Lucas Raymond. Hänen edellään NHL:n pistepörssissä oli 17 ruotsalaispelaajaa, joista 14:sta olisi mahdollisuus osallistua MM-kisoihin. Mutta niin Ruotsin kuin Tšekinkin suurimmat tähdet loistavat poissaolollaan.

Suomi on valmistautunut kisoihin jälleen pitkän leirityksen kautta ja saanut hioa peliään rauhassa kuntoon. Jukka Jalosen Leijonat ovat jo pelitavallisesti edellä kaikkia vastustajiaan. Tähän kun lisätään täydellisesti roolitetut ja erittäin sitoutuneet pelaajat sekä MM-kisojen ylivoimaisesti suurin tähti Mikko Rantanen niin Suomen pitäisi kävellä mestaruuteen ilman suurempia ongelmia.

Toki yksittäisessä ottelussa voi pudotuspelivaiheessa sattua kummallisuuksia, mutta ilman MM-kultaa jääminen olisi Leijonilta epäonnistuminen.