Kisarannan kaavavalmistelu jatkuu, tanssilavalla pyörähdellään tulevakin kesä – uusi toimijahaku vireille aikanaan

Lukijoitamme on huolestuttanut Kisarannan tanssilavan tulevaisuus Kangasalla.

– Ollaanko tanssilava purkamassa kaikessa hiljaisuudessa? Lava pitäisi kunnostaa ja sen tulevaisuus turvata, mikä saattaisi vaatia julkista rahaa – mutta niinhän muutakin liikuntaa ja kulttuuria tuetaan julkisin varoin, lukijamme pohtii.

Tanssilavayrittäjänä toimiva Kimmo Keihäs toteaa, että kesä mennään ihan normaalisti. Jalalla pistettiin koreasti jo avajaisissa 12. toukokuuta.

– Talo oli turvoksissa porukkaa. Katsotaan nyt, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sanoo Keihäs, jolla on vuokrasopimus tilasta Kangasalan kaupungin kanssa.

Kisarannan saunakyläidea tyssäsi rannasta laajasti löytyneisiin viitasammakkoesiintymiin.

Business Kangasalan toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara toteaa kaavavalmistelua alueella jatkettavan. Lausuntoa pyydetään aikanaan Pirkanmaan ely-keskukselta siitä, mihin ja miten rakentaminen olisi parasta toteuttaa.

– Uusi toimijahaku laitetaan sitten vireille. Vaikka saunatoimija lähti, viitasammakot eivät estä rakentamista kovalle maalle, Kuusivaara sanoo.

Kisaranta leirintäalueineen käsittää 3,5-hehtaarisen tontin.

– Kisarannan rakennus on huonossa kunnossa. Kaupungilla ei ole tähän omia suunnitelmia, vaan kyllä me yksityistä toteuttajaa haemme.

Toimijalle vapaat kädet

Kuusivaara näkee alueessa paljon potentiaalia, ja yksityiselle toimijalle annetaan aikanaan vapaat kädet. 1960-luvun alussa alkanutta tanssilavatoiminnan säilyttämistä ei aseteta yhdeksi kehittämisen ehdoksi.

– Katsellaan rauhassa, mitä alueesta aikanaan muovautuu. Monitoimitilathan ovat täysin mahdollisia.

Päivi Kuusivaara nostaa hattua tämänhetkiselle tanssilavayrittäjälle, joka on valmis tekemään paljon töitä ja on saanut paikalle hyviä artisteja.

Kuusivaara kehuu aluetta muutenkin. Katettu kesäteatteri taipuu moneksi, ja heinäkuun puolivälissä alueelle musiikkia tuo Kangasala Fest. Uutuutena ovat heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina 2.7. alkavat sunnuntairisteilyt Valkeakoskelta Mobiliaan. Samalla on mahdollisuus Längelmäveden risteilyyn.

– Vierasvenesatamaakin on paranneltu. Pakko mainita vielä vetouistelun SM-kisat 5.–6. elokuuta, joka on iso tapahtuma, Päivi Kuusivaara hehkuttaa.

 

Lue lisää:

Kangasalan pojat kehittävät Kisarannasta monipuolista saunakylää – muutaman vuoden päästä alueella on erilaisia saunoja, mökkimajoitusta, ruokapalveluita ja ulkoiluun liittyviä aktiviteetteja