Vuoden kangasalalainen on uuttera nuorten liikuttaja, joka viihtyy myös mikrofonin äärellä – ”Lähes sanattomaksi menin, titteli tuli täysin yllätyksenä”

– Ja nyt siirrytään tähän yllätykselliseen osioon, kun luen teille Vuoden kangasalalaisen nimen. En yhtään tiedä, kenen nimi kuoresta kohta paljastuu, kuuluttaa Mikko Heinämäki Kangasalan Yrittäjien kevätmarkkinoilla lauantaina.

Heinämäki avaa suljetun kirjekuoren.

– Vuoden kangasalalainen on… Mikko Heinämäki. Ja tämä ei ole vitsi, kuuluttaja lukee epäuskoisena kirjekuoresta.

Uunituoreen Vuoden kangasalalaisen kasvoilla on hetken aikaa pöllämystynyt ilme. Mitä, minäkö? Nopeasti kokenut kuuluttaja tointuu ensihämmennyksestä. Samalla Kangasalan Yrittäjien puheenjohtaja Jari-Matti Auttila ottaa mikrofonin ja kertoo perusteluja Vuoden kangasalalaisen valinnalle, johon vaikuttivat tänä vuonna Heinämäen monipuoliset työtehtävät ja paneutuminen kangasalalaisten nuorten liikunnan eteen. Juniorivalmentajana hän on toiminut sekä LP Kangasalan että Ilveksen parissa.

– Mikko Heinämäki on tuttu Kangasalan Voiton, Kisa Eaglesin, LP Kangasalan ja Ilveksen kuuluttajana. Lisäksi hän oli myös vuoden 2022 MM- kisojen sekä tyttöjen jääkiekkomaajoukkueen kuuluttajana. Salibandyn puolella hän on tehnyt kuulutustöitä Pälkäneen Luja-Lukon ja Tampere Classicin peleissä. Heinämäki on tehnyt talkoo- ja vapaaehtoistyötä valtavia määriä. Musiikin puolella hän keikkailee orkesterin kanssa aktiivisesti. Kiitos pyyteettömästä työstä, Auttila toteaa.

Vuoden kangasalalainen on valittu 1990-luvun alusta asti. Mikko Heinämäki palkittiin Vuoden kangasalalaisena 2023 Kangasalan Yrittäjien kevätmarkkinoiden yhteydessä lauantaina. Harvoin on titteli jaettu niin, että kuuluttaja on kuuluttanut itsensä palkinnon saajaksi, mutta lauantaina nähtiin tällainenkin tilanne.

Urheiluharrastuksen lisäksi Heinämäki on musiikin monitoimityömies, joka on tehnyt 40 vuoden aikana tuhansia keikkoja.

– Oli hyvä, että kirjekuoreen oli laitettu saatesanoiksi, ettei tämä ole vitsi. Harvoin menen sanattomaksi, mutta nyt se oli lähellä. Tämä tuli täysin yllätyksenä. Titteli on hieno kunnianosoitus, kiitos valinnasta. Heinämäki miettii.

Mikko Heinämäki on asunut lähes koko elämänsä Kangasalla. Vuosituhannen vaihteessa hän teki noin puolentoista vuoden ”syrjähypyn” asuessaan Pälkäneellä.

– Ette pääse minusta eroon, sillä en muuta Kangasalta todennäköisesti ikinä mihinkään. Otteluita on ollut kunnia kuuluttaa. Lapsia aion valmentaa jatkossakin ja musisointi jatkuu myös.

Mitä, minäkö? Mikko Heinämäki tuntuu ihmettelevän pidellessään Vuoden kangasalalaisen kunniakirjaa hyppysissään. Taustalla Kangasalan Yrittäjien puhenjohtaja Jari-Matti Auttila.
Kangasalan Yrittäjät jakoi kevätmarkkinoiden yhteydessä tuttuun tapaan palkintoja. Palkinnot pokkasivat 80 vuotta täyttänyt Kangasalan Naisvoimistelijat, 40 vuotta täyttänyt Vehoniemen Automuseo, autokoulunopettaja Jyrki Annala ja Ravintola Paakari. Kuvassa vasemmalta Hanna Lahdelma Naisvoimistelijoista, Leila Suutarinen Vehoniemen Automuseosta, Jyrki Annala ja Kirsti Leimu Paakarista. Kuvassa oikealla Tapio Somppi Pirkanmaan Yrityskummeista, joka luovutti Kangasalan Yrittäjille historiikkinsa ”Kokemus auttaa”. Historiikin otti vastaan Sompin vieressä kuvassa oleva Jari-Matti Auttila.

 

Katso kuvia aurinkoisilta kevätmarkkinoilta: