Nuijantalo täyttyi musiikin ystävistä, kun lavalle nousi Pentti Hietanen perheineen – konsertti toteutettiin kunnan saamilla testamenttivaroilla: ”Erittäin kannatettavaa”

Riitta ja Markku Ranta kertovat kuuntelevansa paljon Pentti Hietasta. ”On kiva kuulla koko perhettä, ja on mahtava juttu, että kunta järjestää tällaisen konsertin”, Riitta Ranta sanoo.

Satumaa kajahti soimaan puhtaalla tenoriäänellä Nuijantalossa, kun Pentti Hietanen avasi ikäihmisille tarkoitetun konsertin tiistaina Nuijantalossa. Pälkäneen kunnan kulttuuripalvelujen järjestämässä konsertissa esiintyi Hietanen perheineen.

Nuijantalo oli ääriään myöten täynnä ihmisiä, ja penkkejä jouduttiin hakemaan lisää taka- ja sivuseinustoille, jotta kaikki, jotka tulivat nauttimaan musiikkielämyksestä, mahtuivat istumaan.

Pälkäneen kunnanjohtaja Pauliina Pikka avasi tapahtuman ja toivotti ihmiset tervetulleiksi. Pikan mukaan musiikki on tärkeä asia sekä hyvinä että huonoina aikoina.

– Hienoa, että se on koonnut teidät tänään tänne yhteen.

Hietasten perhettä saapuivat kuuntelemaan muun muassa pälkäneläiset Riitta ja Markku Ranta.

– Olemme kuunnelleet paljon Pentti Hietasta. On kiva kuulla koko perhettä, ja on mahtava juttu, että kunta järjestää tällaisen konsertin, Riitta Ranta sanoo.

– Tuttujen näkemistä odotamme myös, Pälkäneen senioreissa aktiivisesti toiminut kaksikko sanoo.

Pentti Hietanen avasi konsertin ”Satumaa”-laululla.

Henkistä ja ruumiillista hyvinvointia

Konsertti toteutettiin Pälkäneen kunnan vuosien varrella saamilla testamenttivaroilla, jotka on määrä käyttää ikäihmisten hyvinvoinnin lisäämiseen sekä asuin- ja elinolojen parantamiseen. Riitta Rannan mielestä on ”erittäin kannatettavaa”, että kunta käyttää testamenttivaroja muun muassa kyseisen konsertin järjestämiseen.

Kunnan hyvinvoinnin ja terveyden työryhmä teki varojen käytöstä suunnitelman, johon kuuluu monipuolisesti hyvinvointia ja terveyttä edistäviä toimia muun muassa liikunnan ja kulttuurin aloilta. Kevään aikana Pälkäneellä on toteutettu jo useita ikäihmisille tarkoitettuja kulttuuritapahtumia, jotka huipentuivat tiistaina Pentti Hietasen perheen konserttiin Nuijantalossa.

– Täällä on yllättävän paljon väkeä. Jo se kertoo, että kannatusta on, Ranta sanoo.

Konsertti parhaimmillaan on mielen virkistystä ja sosiaalista kanssakäymistä ikäihmisille, Riitta Ranta pohtii.

Rannat toivovat, että testamenttivaroja käytettäisiinkin muun muassa ikäihmisten virkistystoimintaan.

– Varat olisi hyvä sijoittaa henkisen ja ruumiillisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Kun katsoo konsertin kävijämäärää, tämä oli nappivalinta, Markku Ranta summaa.

Täydelle Nuijantalolle jouduttiin kantamaan lisää istumapaikkoja.