Tuulivoimailta keräsi sankan joukon maanomistajia Suojalle

Metsänhoitoyhdistys Roine järjesti torstaina 25. toukokuuta tuulivoimaillan Kuhmalahden Suojalla yhdessä MTK-Kangasalan kanssa.

– Tuulivoimatilaisuus oli erittäin onnistunut ja keräsi paikan päälle yli 70 maanomistajaa, Metsänhoitoyhdistys Roineen toiminnanjohtaja Sami Heikkilä kertoo.

Maanomistajille tarjottiin tilaisuudessa tietoa tuulivoimahankkeista, jotka ovat alueella uusia. MTK:n kenttäpäällikkö ja ympäristöasiantuntija Markus Nissisen esitys ’’Tuulivoima ja maanomistaja’’ herätti paljon keskustelua salissa. Nissinen toi esityksessään esille muun muassa, miten tuulivoimahankkeet etenevät, mitä ottaa huomioon maanvuokra ja maankäyttösopimuksissa ja miten perustaa neuvottelukunta. Maanomistajat saivat kuulla myös Kangasalan kaupungin suunnitteluarkkitehti Jenni Joensuu-Partaselta, miten tuulivoimahankkeen kaavoitus etenisi, jos sitä lähdettäisiin viemään eteenpäin.

Enersense Wind Oy on suunnittelemassa tuulivoimalaa Kuhmalahdelle tien 325 eteläpuoliselle alueelle kirkonkylän kohdalla.

Tuulivoimailta kiinnosti Kuhmalahden Suojalla. Kuva: Outi Pettersson.

Illan päätti MTK:n kenttäpäällikkö Mikko Kriikun esitys Pirkanmaan vaihemaakuntakaavan tilanteesta. Kriikku muistutti, että nyt on aika vaikuttaa ja antaa palautetta energiaa ja luontokirjoa koskevaan kaavaan 30. kesäkuuta mennessä.