Meluvallin maisemointi alkoi Kostianvirran kylässä – istutukset saatiin vauhtiin

Pälkäneen kunta aloitti Kostianvirran tonttialueen ja Lahdentien välisen meluvallin maisemoinnin sadalla puuntaimella. Kuva: Johanna Liukko.

Pälkäneen kunta on aloittanut Kostianvirran tonttialueen ja Lahdentien välisen meluvallin maisemoinnin sadalla puuntaimella.

Istutuksiin osallistui toukokuun viimeisenä maanantaina paitsi kunnan edustajia myös Kostianvirran yhtenäiskoulun 6A-luokan oppilaita opettajansa Päivi Salo-Pitkäsen johdolla.

Maisemoinnin tavoitteena on kaunistaa ja pehmentää näkymää Kostianvirran kylästä Lahdentien suuntaan. Tulevaisuudessa puiden on tarkoitus suojata myös melulta ja ne sitovat pölyä.

Meluvallin keskiosaan istutettiin männyn ja pihlajan taimia. Vallin molempiin päihin istutettiin lehtipuuryhmiä: toiseen päähän koivua, pihlajaa sekä muutamia metsävaahteroita, ja Kostianvirran puoleiseen päähän koivua ja tervaleppää.

– Puu- ja Pihapalvelu Tikka laati suunnitelman tienpuoleiselle meluvallin osalle, josta järjestettiin viime vuoden puolella kuntalaiskysely ja sen perusteella suunnittelukilpailu, Pälkäneen kunnan tekninen johtaja Harri Apell sanoo.

Istutustyöt jatkuvat. Tervaleppien kaveriksi istutetaan pähkinäpensasta.

Kostianvirran meluvallin maisemoimiseksi perustettiin vuosi sitten keväällä toimikunta. Tuolloin elinvoimajohtaja Sirkku Mäkelä totesi, että tavoitteena on löytää maisemoinnille suunnitelma, joka on kestävä, taloudellinen ja ohikulkeville autoilijoille miellyttävä katsoa.

Kaava-alue valmistui kuusi vuotta sitten.

Istutuksissa kunnalla oli apuna Kostianvirran yhtenäiskoulun 6A-luokan oppilaita. Kuva: Johanna Liukko.
Maisemoinnin tavoitteena on kaunistaa ja pehmentää näkymää Kostianvirran kylästä Lahdentien suuntaan. Kuva: Johanna Liukko.

Katso vielä lisää kuvia, kuvat Päivi Salo-Pitkänen: