Aito Suvi -hanke palkittiin WWF:n 10 000 euron arvoisella Panda-palkinnolla – palkintosummalla pyritään pysäyttämään rehevöityminen Kukkian Holjanlahdella ja Kortteenpohjassa

Pälkäneellä toimiva Aito Suvi -vesiensuojeluhanke on palkittu WWF Suomen 10 000 euron Panda-palkinnolla. Samansuuruinen palkinto myönnettiin myös Saimaan vesiensuojeluyhdistykselle. 5 000 euron palkinto myönnettiin Vuonislahden kalaveden osakaskunnalle Ala-Kelvänjoen pohjapatohankkeeseen.

Palkinnon avulla WWF haluaa tukea ja kannustaa erilaisia luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeita. Panda-palkinto myönnetään vuosittain erillisestä Anderssonin rahastosta.

– Saimme tänä vuonna runsaasti hyviä hakemuksia, ja raati oli positiivisen ongelman edessä. Lopulta päätimme antaa palkinnon kolmelle sisävesien tilaa parantavalle hankkeelle, toteaa valintaraadin esittelijänä toiminut WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen.

Aito Suvi -yhdistys aikoo käyttää palkintorahat vesienkunnostustoimiin, joiden avulla se pyrkii pysäyttämään kasvi- ja lintukantoja uhkaavan rehevöitymiskehityksen Kukkiajärven Holjanlahdella ja Kortteenpohjassa. Kukkiajärvi kuuluu Natura 2000 -verkostoon, ja sen vesikasvi- ja lintukannat ovat poikkeuksellisen monipuolisia.

– Kukkian monimuotoisuus perustuu rikkonaiseen rantaviivaan ja mataliin lahtiin. Niiden rehevöityminen uhkaa järvelle ominaisia kasvi- ja lintukantoja, muun muassa ormiota, jota esiintyy Suomessa ainoastaan Kukkialla. Palkintosummalla rahoitamme rehevöitymistä vähentävien kosteikoiden ja kaksitasouomien rakentamista, kertoo Aito Suvin puheenjohtaja Reijo Syrjäläinen.

Anderssonin rahaston perustaja ja Panda-palkintoraadin puheenjohtaja Heidi Andersson on innoissaan tämän vuoden voittajista.

– Vesirakentamisen myötä vapaista virtavesistä on tullut uhanalaisimpia luontotyyppejämme. Siksi tuntui erityisen tärkeältä palkita tänä vuonna nämä suurenmoista vapaaehtoistyötä tekevät voittajamme.

WWF Suomi on jakanut Panda-palkintoa vuodesta 1999 lähtien. Panda-palkinto on yksi Suomen suurimmista ympäristöpalkinnoista ja sen avulla halutaan kannustaa aktiivisia luonnon- ja ympäristönsuojeluhankkeita.

 

Lue myös:

Suvi-hanke pyrkii pysäyttämään Pälkäneen vesien nuhraantumisen

Suvi-seminaari esittelee Pälkäneen järvien tuoreita tutkimustuloksia ja hyvään vauhtiin saatuja kunnostustoimia