Luopioisten kesänavauksessa nautittiin toritunnelmasta ja avattiin mobiiliseikkailupeli: ”Olisi hienoa, jos tämän avulla saataisiin ihmiset ymmärtämään kylän hienous”

Torilla oli vilkasta lauantaina.

Luopioisten torilla kävi kuhina lauantaina, kun keskustassa vietettiin kesänavausta sekä Avoimet kylät -tapahtumaa. Maria Soininen tuli Pälkäneeltä hakemaan taimia, sekä aistimaan toritunnelmaa.

– Tunnelma täällä on aivan ihana. Letut olen jo käynyt syömässä – kahvi, makkara ja letut kuuluvat toripäivään, Soininen toteaa.

Myös Soininen havainnoi torin olevan ”hurjan vilkas”, ja on siitä hyvillään.

– Kannatan paikallisia yrityksiä, ja arvostan sitä, että he tekevät tällaisen valtavan homman, Soininen sanoo.

– Lisäksi tänne on lyhyt matka, ja ajomatka on pala kauneinta Suomea, Soininen hymyilee.

Soininen käy Luopioisten torilla aina silloin tällöin, ja toteaa toritunnelman olevan lähes terapeuttista.

”Kannatan paikallisia yrityksiä, ja arvostan sitä, että he tekevät tällaisen valtavan homman”, Maria Soininen sanoo.

Lapsiperheet suosivat seikkailupeliä

Osa kesänavauksen kävijöistä lähti ottamaan Ulkoilukylää haltuun seikkailupelin avulla. Luopioisten keskustaan luotiin mobiiliseikkailupelit, joista toinen oli suunniteltu erityisesti lapsille ja toinen aikuisille. Mobiiliseikkailupelin avajaisissa mukana ollut Seppo Kääriäinen kertoo, että etenkin lapsiperheiden keskuudessa peli vaikutti suositulta.

Lasten Luopioinen ja Luova Luopioinen -seikkailupelit kulkevat Luopioisten palvelukeskustan läpi, seuraavat Kukkian rantoja ja tutustuttavat Luopioisten luontoon, kulttuuriin ja historiallisiin kohteisiin.

– Toivotaan, että ihmisiä saadaan liikkumaan kylällä mobiilipelin avulla. Olisi hienoa, jos tämän avulla saataisiin ihmiset ymmärtämään kylän hienous, Kääriäinen sanoo.

Pelit alkoivat Ulkoilutoimistolta ja päättyivät K-Market Järvikansaan, jossa pelaajia odotti jäätelöt palkinnoksi.

Kaikille avoimet seikkailupelit ovat auki aina lokakuun loppuun asti. Pelit on suunniteltu yhdessä Tupenpurijat ry:n, Luopioisten kyläyhdistys ry:n ja Tapahtumatuotanto Voltti oy:n kanssa.

Lapsille oli seikkailupelin lisäksi muutakin ohjelmaa, kuten possujuna. Kangasalalainen Leo Korkiakangas (takana oikealla) testasi possujunaa jo toistamiseen. Kyydissä olivat myös Mauno ja Matilda Ojala.

 

Lue lisää: 

Mobiiliseikkailua, musiikkia ja avoimia kyliä – Luopioisissa avataan kesä supervilkkaana lauantaina