”Pakanranta on hittikohde” – hellepäivää tullaan viettämään Pälkäneelle kauempaakin

Hauholainen Leena Koskinen oli tullut Pakanrantaan viettämään hellepäivää lastensa Hugon ja Hilman kanssa. He kehuvat rantaa ihan parhaaksi.

Leena Koskinen nauttii hellepäivästä Pakanrannassa lastensa Hugon, 5, ja Hilman, 7, kanssa.

– Nautin lämmöstä, ja juuri sopivasti on viikon loma menossa, Hauhosta Pälkäneelle ajanut Koskinen huikkaa.

Pakanranta on perheen lempiranta, ja Hauhosta tulee käytyä useita kertoja kesässä hittikohteessa. Hauholta puuttuu vastaavanlainen ranta, ja Pälkäneelle ajaa nopeasti.

– Tämän on ihan paras ranta: kirkasta vettä, pehmeä pohja, matala, lapsille leikkipaikkaa, Koskinen luettelee rannan etuja.

Yleensä rannalla tulee vietettyä aikaa monta tuntia. Hilma tulee juuri uimasta ja kehuu laituria ja sitä, että rannassa on pitkään matalaa. Hypittyäkin tulee välillä.

Tarja Levola, Emma Jokinen, puolivuotias Arvi Ronkainen ja Eerika Erä nauttivat hellepäivästä Pakanrannassa.

Pakanranta kerää lisäkehuja

Hämeenkyröläiset Tarja ja Jorma Levola ovat lähteneet viettämään kesäistä päivää ison poppoon kanssa Pakanrantaan. Seurueeseen kuuluu myös puolivuotias Arvi Ronkainen, joka kovasti koettaa mennä eteenpäin viltillä. Äiti Eerika Erä asuu Pälkäneellä.

– Tänne oli kiva lähteä, ja varjoisa paikka löytyi. Helle ei vielä tuskastuta, mutta vauvan kanssa saa toki olla tarkkana, Eerika Erä miettii.

Jorma Levola kehuu Pakanrantaa. Erityisesti ensikertalaisen silmään pistävät aktiviteetit, joita on rannalla lapsille mukavasti.

Siskokset Jenna ja Emmi Kruth olivat lähteneet viettämään hellepäivää Valkeakoskelta. Nyt oli pienen löhöilyn jälkeen tarkoitus pulahtaa veteen.

– Tämä on erinomainen ranta. Vesi on hyvä ja matala hiekkapohja sopii meille. Vastaavaa ei ole Valkeakoskella.

Siskokset sanovat käyvänsä Pakanrannassa monta kertaa kesässä.

Valkeakoskelaiset siskokset Jenna ja Emmi Kruth kehuvat Pakanrantaa. Rannalla tulee käytyä useita kertoja kesässä, koska vastaavanlaisia puitteita ei heidän mukaansa Valkeakoskella ole.

Sukujuuria Pälkäneellä

Onkkaalantiellä vastaan kävelee Simo Wannas, joka nauttii helteestä täysin rinnoin. Myös Pälkänettä hän kehuu kivaksi kesäpaikaksi.

– Välillä tulee mentyä varjoon viilentymään. Olen huomannut, että ruokahalu vähentyy helteellä ja tekee mieli syödä kevyemmin, sanoo Wannas, joka on Helsingistä kylässä äitinsä luona.

Wannaksella on sukujuuret paikkakunnalla, ja erityisesti lapsena on tullut vietettyä paljon aikaa Pälkäneellä.

Uudelta hallitukselta Wannaksella on hyviä odotuksia. Yrittäjänä hän katsoo rauhassa, miten asiat lähtevät muuttumaan. Turhaa byrokratiaa hän toivoisi vähennettävän.

Helsinkiläinen Simo Wannas oli kyläilemässä äitinsä luona Pälkäneellä. Wannas nautti yhä helteestä, ja tulevalta hallitukseltakin hän odottaa paljon.

”Pälkäneellä tervehditään”

Riikka ja Eija Mähönen tulevat vastaan kolmivuotiaiden kaksosten Eetun ja Eelin kanssa. Tytär ja äiti ovat kyläilemässä Pälkäneellä ja hoitavat poikia tänään.

– Olen poikien täti ja he asuvat Pälkäneellä, mutta itse asun Hesassa ja poikien mummi on Kuusankoskelta, avaa taustoja Riikka Mähönen.

Riikka Mähönen nauttii helteestä täysillä, mutta vähän viileämmän sään ennuste sopii hyvin Eija Mähöselle.

– Olemme olleet täällä uimassa ja leikkipuistossa. Äsken ostimme jäätelöt. Pälkäneeltä löytyy kaikki olennainen, naiset tuumaavat.

Eija Mähönen on kiinnittänyt huomiota siihen, miten Pälkäneellä erityisesti vanhemmat ihmiset tervehtivät ja nostavat ihan kättä. Hän miettii, mahtaako tämä johtua pojista tai sitten muuten vaan tervehtiminen käy luonnikkaasti Pälkäneellä.

Helle ei täysin ole karkottanut ajatuksia ajankohtaisista hallitusneuvotteluista ja uuden hallituksen synnystä.

– Annetaan nyt heille ainakin mahdollisuus, sanoo Riikka Mähönen lojaaliin tyyliin.

Riikka ja Eija Mähönen nauttivat helteestä 3-vuotiaiden kaksossukulaispoikien Eetun ja Eelin kanssa. Heistä parasta kesässä ovat pienet jutut, kuten jäätelö kaupan nurkalla tai piknik puistossa.