”On tosi makeaa yhdistellä jazzahtavaa soundia ja jousikvartetin sointia” – Alex Ikonen laulaa Kukkia Ensemblen solistina Suvi Soi -konsertissa Nuijalla

Helsinkiläinen Alex Ikonen, 26, on hyvä esimerkki siitä, että tavoitteellista laulamista ei ole pakko aloittaa ihan nuorena. Ahkerasti keikkaileva, jazz- ja pop-tyylisiä lauluja esittävä Ikonen aloitti laulamisen vasta 16–17-vuotiaana.

– Kitaraa olen soittanut jo pikkupojasta asti, mutta se ei ole ikinä kolahtanut ihan samalla tavalla kuin laulaminen. Laulamisen aloitin käydessäni Vaskivuoren musiikkilukiota Vantaalla, Ikonen kertoo.

Lukiosta nuori mies bongattiin myös televisio-ohjelma The Voice of Finlandiin vuonna 2016. Opettaja kyseli halukkuutta lähteä mukaan ja Ikonen päätti kokeilla. Tie vei ensin Michael Monroen ja sittemmin Redraman tiimissä aina kolmanteen livelähetykseen asti.

– Voice oli tosi opettavainen kokemus. Olin siihen mennessä laulanut vasta kaksi vuotta, joten sain sieltä paljon arvokkaita vinkkejä.

Sibelius-Akatemian nuoriso-osaston bändin kautta Ikonen puolestaan päätyi esiintymään Linnan juhliin vuonna 2018. Hän pääsi mukaan esiintymään Uuden lastensairaalan avajaisissa Helsingissä, ja avajaisissa puhui myös Sauli Niinistö. Jonkin ajan päästä avajaisista Ikonen vastaanotti viestin, jossa kyseltiin halukkuutta esiintyä Linnan juhlissa.

– Se tuntui ihan epätodelliselta, mutta oli tietysti upea kokemus.

Pälkäne on Alex Ikoselle täysin uusi paikkakunta. – En ole aiemmin käynyt Pälkäneellä lainkaan ja innolla jo odotan konserttia. Mahtavaa päästä taas esiintymään Kukkia Ensemblen kanssa, Ikonen tuumii. Kuva: Laura Ojala.

Kuun lopussa Pälkäneelle

Korona sotki laulajan keikkakuviot muutaman vuoden ajaksi, mutta nyt esiintymään taas pääsee. Pälkäneen Nuijantalolle Ikonen saapuu esiintymään yhdessä Kukkia Ensemblen kanssa Suvi Soi -konserttiin perjantaina 30. kesäkuuta kello 18.

Aiemmin sama kokoonpano on esiintynyt Art Goes Kapakka -festivaaleilla Helsingissä ja April Jazz Clubilla Tapiolassa.

Riikka Westerlund kysyi kesällä 2019, lähtisinkö hänen yhtyeensä solistiksi Art Goes Kapakka-festareille. Ajatus tuntui makealta, on siistiä yhdistää jazz-vivahteista soundia ja jousikvartetin soittoa.

Ammattimuusikoista koostuvassa Kukkia Ensemblessa soittavat viulusti Riikka Westerlundin lisäksi Sameli Vettenranta (alttoviulu) ja Lauri Rantamoijanen (sello). Pälkäneellä yhtyeen kanssa esiintyy mestari-kisälli-asetelmalla pälkäneläinen nuori viulisti Elina Rönni.

– Luvassa on helposti kuunneltavaa jazz- ja popmusiikkia ja paljon klassikkobiisejä, Ikonen kertoo.

Nuijantalon konsertin järjestää Pälkäneen kunnan kulttuuritoimi yhteistyössä Onkkaalanraitti ry:n ja Aito Suvi -hankkeen kanssa.