Aitoossa valmistaudutaan Kirkastusjuhliin – lavalle nousee taas iso nippu nimekkäitä artisteja, jotka ovat houkutelleet lipunostajia etenkin maanantaille

Maanantai on myynyt erittäin hyvin, sunnuntai seuraa lähellä perässä. Kirkastusjuhlia järjestävän Aitoon VPK:n Erkki Hyöki on musiikkitapahtuman alla kiireistä huolimatta varsin hyvillä mielin.

– Lippuja on mennyt tosikin hyvin, ja valmistelut ovat sujuneet pääsääntöisesti mukavasti, hän kertoo.

Maanantain lipunmyyntiä ovat vauhdittaneet Käärijä, Juha Tapio, Behm ja Olli Halonen – sekä tietenkin ”talonbändi” Apulanta. Sunnuntaina lavalle nousevat esimerkiksi Popeda, Jannika B ja Portion Boys, lauantaina puolestaan Bess, Gasellit ja Vesterinen yhtyeineen.

Kirkkareissa palataan kahden koronan värittämän vuoden jälkeen vanhaan malliin, eikä erillistä ulkolavaa pystytetä. Rokkiliiterin kanssa on haettu hienosäätöä ja tasapainoa sille, missä määrin siitä tehdään anniskelualuetta ja miltä osin mahdollistetaan ikärajaton keikkojen seuraaminen; juhlat haluttiin avata koronan jälkeen myös alle 18-vuotiaille. Hyökin mukaan mietinnässä on myös erillisen katsomorakennelman pystyttäminen hieman kauemmas, jotta kelpo näkyvyys lavalle saataisiin taattua mahdollisimman monelle.

Tänä vuonna Kirkastusjuhlien ohjelmistoon palaa myös kävijöiden toivoma alakerran disko. Musiikillisten avujen ulkopuolella alueen ruokatarjontaa on uudistettu maltillisesti, ja paikalle rakentuu juhlien ajaksi ainakin ihmiskatapultti. Maanantain puoliltapäivin alkavat päivätanssit ja sunnuntain kello 13 alkava VPK:n juhla viedään läpi Hyökin mukaan hieman totuttua tiiviimpinä. Silti sunnuntaina toki nähdään perinteiseen tapaan palokunnan marssi, näytös, ohjelmaa lapsille ja aktiivisten talkoolaisten palkitsemiset.

Hyökin mukaan tapahtumalle on yritetty – ja vielä yritetään – järjestää lisää pysäköintitilaa lähistöltä, mutta hän kehottaa autolla saapuvia tulemaan paikalle hyvissä ajoin.

– Muuten se parkkipaikka voi löytyä vähän kauempaa. Arvelen, että noin tuntia ennen porttien aukeamista voi saada ihan järkevän paikan.

Kirkastusjuhliin järjestetään myös maksullisia kuljetuksia esimerkiksi Tampereelta ja Hämeenlinnasta.