Suomen kuvataiteen päivän kunniaksi Vuolijoella maalattiin – ”Tapahtuman jatkuvuus kannattaisi säilyttää”

Vuolijoella Vähä-Kyörin tilalla syntyi maanantaina Suomen kuvataiteen päivänä muun muassa maisemamaalauksia.  

– Täällä on iankaikkisen vanha omenapuu, ja halusin ikuistaa sen taas kerran. Maalaus syntyi myös vanhasta VPK:n rakennuksesta, maalaustapahtumaa vetänyt Anja Tyrväinen kertoo.  

Tyrväinen on järjestänyt maalaustapahtumaa neljä vuotta Suomen kuvataiteen päivänä ja Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10. heinäkuuta. Vuolijoella järjestetty maalaustapahtuma on osa valtakunnallista Suurta maalaustapahtumaa. Alun perin aloitteen Suomen kuvataiteen päivän viettämisestä teki Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry. Kuvataiteen oman nimikkopäivän tavoitteena on lisätä kuvataiteen merkitystä ja arvostusta Suomen kulttuurielämässä. 

Tyrväisen mielestä Suomen kuvataiteen päivää pitäisi alkaa puolustaa.  

– Kuvataiteella ei ole Suomessa yhtäkään liputuspäivää. Kirjallisuuden liputuspäiviä puolestaan on useita. Tove Janssonin päivänä liputetaan, mutta hän on myös kirjailija. Kuvataidetta ja naisia tulisi tuoda esille, Tyrväinen sanoo.  

Tyrväinen uskoo pitävänsä maalaustapahtuman myös ensi vuonna.  

– Tapahtuman jatkuvuus kannattaisi säilyttää. Yhdessä maalaaminen on hauska konsepti. Päivä kannattaisi koittaa saada suuremmaksi ja suuremmaksi, iloiseksi kuvataiteen päiväksi, Tyrväinen summaa.