Kyynärön lavalla jammailtiin Muskan tahdissa – ”Keikalle on mukava tulla kuuntelemaan nostalgista ja mukaansa tempaavaa musiikkia”

Elina Kauppila viihtyi Muskan keikalla.

– Tämä oli ensimmäinen lavakeikkamme vuosikymmeniin, Kyynärön lavalla esiintynyt Muska Babitzin kertoi.

Erilainen ympäristö innosti artistia ottamaan itse yhteyttä Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistykseen. Yleensä keikat ovat toreilla, puistoissa, festivaaleilla ja ravintoloissa.

– Seurailen netistä muiden keikkapaikkoja ja näin löysin Kyynärön.

Legenda vetää puoleensa

Keikan jälkeen Muska jakoi nimikirjoituksia lavan terassilla. Ensimmäisenä jonossa oli Laitikkalasta keikalle saapunut Elina Kauppila. Hän oli nyt ensimmäistä kertaa Kyynärön lavalla.

– Vanhoja legendoja on hieno päästä näkemään. Muskan keikka oli upea ja ihmisten jammailua oli kivaa katsella. Myös tämä paikka on ihanan sympaattinen ja täynnä maalaisromantiikkaa.

Osa yleisöstä seurasi keikkaa istuen lavan reunoilla tai etualan tuoleilla, suuri osa tanssi tätä varten vapaaksi jätetyllä alueella.

Innokkaimpia tanssijoita olivat Hämeenlinnasta keikalle tulleet Maria Noro, Sirpa Kainulainen sekä aitoolainen Maija Tuominen.

– Käymme porukalla Muskan keikoilla, jos niitä vain on jossain lähistöllä. Keikalle on aina mukava tulla kuuntelemaan nostalgista ja mukaansa tempaavaa musiikkia, naiset kommentoivat.

Muska kertoi tekevänsä vuodessa miehensä, kitaristi Hannu Salakan kanssa viitisenkymmentä keikkaa.

– En malta olla ilmankaan enkä vielä jaksa vaan pyörittää peukaloitani.

Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsä -kyläyhdistyksen aktiivit Pertti Salminen, Elina Harjula ja Seppo Harjula.

Kyynärön lavalla bändissä soittivat Salakan ohella kitaristi Henri Björklöf, kosketinsoittaja Petri Auer, rumpali Petteri Koronen ja basisti Kaj Jämsä.

Talkootyön voimannäyte

Muskan keikan ohella yleisön viihtyvyydestä vastasivat Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsä -kyläyhdistyksen aktiivit.

Puffetin tarjoilut olivat totuttua laatua. Valikoimassa oli itse tehtyjä hampurilaisia, lettuja jäätelöllä, makkaraa sekä tietysti maukkaita leivonnaisia ja kahvia. Myös vahvempia juomia oli saatavana niitä haluaville. Linja-autokuljetus oli järjestetty Onkkaalasta saakka molempiin suuntiin.

– Yleisöltä tuli positiivista palautetta. Toiset ihmettelivät, miten pystymme järjestämään tällaisia tapahtumia. Ratkaisuna meillä on tarkka taloudenpito. Koko vuosi suunnitellaan niin, että talous kestää joskus vähän tappioitakin, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Salminen sanoi.

Muskan keikka jäikin yhdistykselle tappiolliseksi, sillä 113 lipun ostanutta kävijää jäi reilusti tavoitteesta. Silti järjestäjien mielestä tapahtuma kannatti.

– Minua motivoi elämän saaminen tänne kulmalle. Meillä on yhdistyksessä loistava porukka ja monipuolista osaamista. Järjestelyt onnistuivat hyvin ja varmasti järjestämme vastaavaa jatkossakin, Salminen lupasi.

Kyynärön, Ämmätsän ja Vahdermetsän kylien alueella asuu noin 150 asukasta. Yhdistyksessä puolestaan on noin tusinan verran aktiiveja. Lisäksi satunnaisia talkoolaisia on Salmisen mukaan helppoa saada tapahtumiin.

– Moni lähtee mukaan, kun soittaa ja kysyy. Kielteisiä vastauksia en ole vielä kuullut.

Maalaisidylli kutsuu uudelleen

Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsä -kyläyhdistyksen seuraava tapahtuma on jo keskiviikkona 19. heinäkuuta. Vuorossa ovat laiturilaulajaiset Kyynäröjärven rannalla, jonne pääsee lavan parkkipaikalta edestakaisin ajavalla pikkubussilla. Tapahtumalla on säävaraus, sateen sattuessa yhteislaulutilaisuus pidetään lavalla. Näin toimittiin kesän ensimmäisten laulajaisten kohdalla kaksi viikkoa sitten.

Tällä kertaa laulattajana on upeaääninen Päivi Kosonen säestäjänään harmonikkataituri Elina Kauppila.

Muska Babitzin yhtyeineen veti energisen keikan Kyynärön lavalla.

 

Osa yleisöstä tanssi koko keikan ajan.