Kuohijoella viihtyneet autoharrastajat miettivät palaavansa takaisin kylälle ensi kesänä

VTCF-kerhon jäsenten pakettiautot ovat isompia, amerikkalaistyyppisiä pakettiautoja. Kuva: Jaana Jokinen.

Kuohijoen urheilukenttä ja entisen koulun piha täyttyivät viime viikonloppuna autoista, kun Vans & Trucks Club of Finland (VTCF) piti kylällä valtakunnallisen tapahtumansa. Koolla oli kaikkiaan liki 90 autokuntaa, kun mukaan lasketaan päiväseltäänkin paikalla käväisseet harrastajat.

Pisin matka Suomen rajojen sisällä oli Posiolta tulleella autokunnalla. Mukana oli myös norjalaisia harrastajia ja yksi osallistuja Yhdysvalloista.

– Kaikki nurkat olivat autoja täynnä, kuvaa viikonlopun näkymiä Arto Virtanen Kuohijoen kyläyhdistyksestä.

VTCF-kerhon jäsenien pakettiautot ovat vähän isompia, amerikkalaistyylisiä kulkupelejä, joita harrastajat laittelevat ja muuttavat matkailuautoiksi. Kerhon väki kokoontuu kesäisin noin kymmeneen meetingiin, joissa tavataan toisia harrastajia ja katsellaan, mitä muut ovat saaneet aikaan autoja tuunattuaan. Myös autojen ”kauneuskilpailuja” pidetään. Kuohijoella äänestys, johon kyläläisetkin saivat osallistua, järjestettiin kerhotapaamisen avoimien ovien päivänä lauantaina.

– Kun kaikki paikalla olleet, autoharrastajat ja kyläläiset lasketaan yhteen, niin kyllä meitä varmaan oli arviolta kolmisensataa, Virtanen laskeskelee avoimien ovien päivän väkimäärää.

Autoharrastajien tapahtumassa oli lauantaina avoimien ovien päivä.

Kylän palvelut käytössä

Autoharrastajat avasivat yhteyksiä kyläläisiin myös kutsumalla heidät perjantai-illan konserttiin urheilukentälle, jossa letkeää country-musiikkia soitti Jake & Rambling Blade. Kuulijoita tuli paitsi lähialueilta niin myös ainakin Lammilta ja Puutikkalasta.

– Hauskaa oli, kiteyttää tunnelmat Arto Virtanen.

Kuohijoella iloittiin siitäkin, että autoharrastajat käyttivät oman kylän palveluita: kauppaa ja kahvilaa sekä poikkesivat lauantai-iltana klubilla. Virtanen luonnehtiikin kerhon kokoontumisen olleen aikamoinen piristysruiske kylälle ja koko Pälkäneelle.

Autoharrastajien kokoontuminen oli yksi lisä Kuohijoen vilkkaaseen superviikonloppuun. Perjantaina nautittiin kesäteatterissa Nyt on naisten vuoro -esityksestä ja lauantaina ohjattiin lapset Taikapolulle Tuliharjulla. Sunnuntaina oli vuorossa taidematka Purnun kesänäyttelyyn Orivedelle.

Autoharrastajat viihtyivät Kuohijoella niin hyvin, että heillä oli lähtiessä kerrottavanaan jo kylää koskevia jatkosuunnitelmia.

– He todennäköisesti tulevat ensi vuonna uudestaan, paljastaa majoitus- ja tapahtumakeskus Kukkian Keitaan Kimmo Mäkinen ja lisää saaneensa autoharrastajilta erittäin hyvää palautetta onnistuneesta viikonlopusta.

Kukkian Keidas järjesti puitteet autokerhon kokoontumiselle. Sekä Mäkinen että Arto Virtanen kyläyhdistyksen puolesta miettivät jo nyt, että tämän kesän alueet eivät välttämättä riitä autoille ensi vuonna, jos tapahtuma pidetään taas Kuohijoella. Odotettavissa kun on tavallista enemmän autoja ja ihmisiä kerhon viettäessä toimintansa 40-vuotisjuhlaa.