Sää suosi vihdoin laulajia – laiturilla laulettiin yhdessä

Pälkäneen itäisimmän kyläyhdistyksen kesähaave oli järjestää yhteislaulutilaisuus Kyynärönjärven viime vuonna kunnostetulla uimarannalla. Talkoovoimin sekä kunnan kustantamin materiaalein toteutetut laiturit ja pukukopit tulivat viime keskiviikkona testatuiksi muussakin kuin varsinaisessa tarkoituksessaan.

Kaunis aurinkoinen ilta ja hyttyset poissa pitänyt tuuli takasivat yhdessä tuotetulle musiikille loistavat puitteet. Laulamaan tultiin myös venein. Tilaisuuden avasi pitkäaikainen kesäasukas Heikki Juuska laulamalla julkisempana ensiesityksenä säveltämänsä ja sanoittamansa Kyynärönjärven valssin.

Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistyksen järjestämissä laiturilaulajaisissa oli osallistujia reilut kolmekymmentä. Ja sääkin suosi.

Soilat-yhtyeestä tuttu Päivi Kosonen ja säestäjänä toiminut Elina Kauppila tukivat reilun kolmenkymmenen osallistujan innokasta joukkoa. Laulajien lepuuttaessa äänihuuliaan Kimmo Vihtonen herkisti tunnelmaa soittaen viulullaan Ystävän laulun ja Mauno Kuusiston tunnetuksi tekemän sävelmän Kertokaa se hänelle.

Pertti Salminen kertoili juonnoissaan laulujen taustoista ja yhteyksistä historian tapahtumiin. Erikoinen logistinen kokeilu, jossa pysäköitiin kahden kilometrin päähän Kyynärön lavalle ja välimatka tehtiin paikallisyhtiön pikkubussein, osoittautui toimivaksi. Järjestely ensi kertaa toteutettuna jätti ehkä joitakin laulajia kotiin, mutta teknillisesti se toimi.

Seutukunnan monivivahteisen heinäkuun täydentävät tanssit taannoisen Kesäillan valssin tahdittajana toimineen Werannan johdolla lauantaina 29. heinäkuuta.

Esiintyjät laiturilla: Kimmo Vihtonen, Päivi Kosonen ja Elina Kauppila.