Kimppakaraoke houkutti Kostianvirran vierasvenesatamaan yli 100 kuulijaa – viisivuotias Eero odotti vain Cha cha chaata

Mitä sitä perjantai-illalta voi paljon enempää odottaa kuin hyvää livemusiikkia, kauniita maisemia ja mukavaa seuraa? Kaikki nämä ehdot täyttyivät Pälkäneellä viime perjantaita Kostianvirran vierasvenesatamassa.

Pälkäneen kunnan ja pälkäneläisten musiikinystävien järjestämä perinteinen kimppakaraoke laulettiin nyt seitsemättä kertaa. Järjestäjät pohtivat, tuleeko yleisöä, kun samaan aikaan paikkakunnalla oli toinenkin ilmaismusiikkitapahtuma, mutta vierasvenesatamaan kokoontui kuitenkin varsin runsas joukko, yli 100 osallistujaa.

Noora Rosberg lauloi muun muassa Irinan kappaleen Haluun olla yksin. Kuva: Pekka Mustonen.
Minna Liljedahl vetäisi komeasti Antti Tuiskun kappaleen Hyökyaalto. Kuva: Pekka Mustonen.

Kimppakaraoken juoni on sellainen, että paikalliset laulajat ja soittajat tarjoilevat viitisentoista suomipopin ja – rockin helmeä esittämällä ne yksi kerrallaan esiintymislavalta. Yleisö saa valita vapaasti, laulaako mukana vai keskittyykö vain kuuntelemaan. Tällä kertaa yleisölle ei jaettu paperisia lauluvihkoja, vaan sanat löytyivät kännykällä QR -koodin avulla.

Suomipopista oli tullut nauttimaan satakunta musiikinystävää. Kävijämäärää verotti samaan aikaan järjestetty toinen musiikkitapahtuma. Kuva: Pekka Mustonen.

Lomalaiset tykkäsivät

Kesälomalaiset Heini Heikkilä ja Misa Myllyrinne olivat tulleet kimppakaraokeen ensimmäistä kertaa.

– Olen syntyisin täältä päin, mutta asutaan Helsingissä. Meillä on täällä kesämökki, kertoi Heini Heikkilä.

Hän totesi, että Pälkäne on hänen lapsuudestaan muuttunut ja kasvanut paljon.

– Kaupassa käydessä ei enää näe tuttuja ihmisiä. Onhan tämä muuttunut paljon, mutta hyvähän se on, että paikkakunta menee eteenpäin.

Perheen pojat, 5-vuotias Aimo ja 3-vuotias Eero, kuuntelivat livemusiikkia korva tarkkana.

Musiikki näytti kelpaavan, vaikka eihän sitä suosikkia sitten tullut.

– Me vanhemmat ollaan kaikkiruokaisia musiikin suhteen, mutta pojista paras on edelleen Käärijän Cha cha cha, Heini Heikkilä kertoi.

Tapahtuman juonsi Pauliina Jaakkola, joka lauloi itsekin. Kuva: Pekka Mustonen.
Yleisö oli varustautunut viltein ja eväskorein. Kuva: Pekka Mustonen.

Opettaja keikkailee

Tapahtuman järjestäjät toivoivat etukäteen, että yleisö saapuisi kimppakaraokeen viltein, retkituolein ja eväin varustettuna. Vinkit oli kuultu, ja Irinan ja Antti Tuiskun biisejä kuunneltiin leppoisasti nurmikentällä istuen. Takarivissä näkyi kuitenkin selvää valmistautumista lavalle menoon. Anna Tapion koulussa äidinkieltä ja kirjallisuutta opettava Päivi Kosonen odotteli omaa vuoroaan.

– Olen laulanut lapsesta saakka, mutta ehkä vakavammin musiikin harrastaminen alkoi joskus 1990-luvulla, hän kertoi.

– Nyt keikkailen jonkin verran, ja musiikista on tullut vuosien mittaan todella rakas harrastus, Luopioisissa asuva Kosonen sanoi.

Päivi Kosonen valloitti tulkinnallaan iskelmästä Pohjolan tuulet. Kuva: Pekka Mustonen.

Pälkäneläinen Aune Mattila nautti suomipopista nurmikentän laidalla, vaikka myönsi, että samaan aikaan toisaalla Pälkäneellä esiintynyt tangokuningas olisi kiinnostanut vieläkin enemmän.

– Olin vähän epätietoinen tämän illan ohjelmasta, kun netti ei toiminut meillä. Mielellään sitä olisi kuunnellut tangokuningastakin, kun se on vähän jo perinne minulle. Mutta tällä kertaa näin, ei haittaa, hän totesi.

Aune Mattila harmitteli hieman, että samaan aikaan olisi ollut toinenkin musiikkitapahtuma, joka kiinnosti. Kuva: Pekka Mustonen.
Yleisölle ei tällä kertaa jaettu paperisia lauluvihkoja, vaan laulujen sanoitukset löytyivät kännykästä QR-koodin avulla. Kuva: Pekka Mustonen.