World Art Gamesin seitsemännessä festivaalissa Pariisissa – taidetapahtuma oli jälleen kerran hienosti järjestetty

Lukija kirjoittaa

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä lähdimme Pariisiin World Art Gamesin seitsemänteen festivaaliin. Ensimmäinen oli Kroatiassa vuonna 2013, joten tapahtuman alusta on kulunut nyt kymmenen vuotta. Olen osallistunut jokaiseen festivaaliin – tosin kerran vain lähettämällä työni mukaan näyttelyyn.

Järjestön perustajat Peter Weiss ja Jasminka Blazevic Paunovic johtavat World Art Games -toimintaa edelleen ja hoitavat festivaalien järjestelyt. Ohjelma oli jälleen hyvin suunniteltu. Jo 2. heinäkuuta työt oli laitettu esille Seine-joen lähellä olevaan galleriaan nimeltä Sentiments.

Ohjelmassamme oli ensin käynti Pompidue-keskuksessa, joka on käsittämättömän valtava taidetalo. Ehkä ei niin tunnettu kuin Louvre, mutta kannattaa käydä.

Näyttelyn avajaisia vietettiin kello 20. Gallerian tilat olivat pienehköt koolla olleelle väkimäärälle.

Festivaalin osallistujia galleriassa. Aune Mattila keltaisessa asussa vasemmalla.

Päivittäin ohjelmassa oli ikoninmaalauspaja kello 10 ja iltapäivästä erilaista ohjelmaa, kuten esityksiä ja työpajoja usein lähes kymmeneen asti illalla.

Aamupäivisin kiertelimme nähtävyyksiä: tutuiksi tulivat Sacre Coeur -kirkko, Montmartre, taiteilijatori ja Plaza Des Vosgesin 400 vuotta vanhat, hyväkuntoiset talot, jotka ympäröivät neliömäistä puistoa. Taloissa on asunut monia kuuluisuuksia.

Keskiviikkona oli päivällä Seinen risteily, jossa opastettiin nähtävyydet. Torstai-iltana oli päättäjäiset gaalaristeilynä Seinellä, jonka aikana nautittiin illallinen ja jaettiin kunniakirjat.

Riemukaaren huipulla käytiin vielä ennen kotiinpaluuta.

Aune Mattila, Pälkäne

Plaza Des Vosgesilla.
Aune Mattila (keskellä) taidetapahtumana viemnäsnä työn edessä.