Kunta pyrkii vaikuttamaan mahdollisuuksiensa puitteissa mahdollisimman kattaviin sosiaali- ja terveyspalveluihin Pälkäneellä – vastine lukijan kirjoitukseen

Sydän-Hämeen Lehdessä (19.7.2023) oli nimimerkillä kirjoitus siitä, että kunnan tulisi priorisoida Luopioisten lääkäripalvelut niin, että sinne saataisiin vakituinen lääkäri.

Sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyivät vuoden 2023 alusta Pirkanmaan kunnilta hyvinvointialueen järjestettäväksi. Hyvinvointialueen toimintaa rahoittaa valtio. Kunnilta leikattiin veroprosentteja ja kyseinen rahoitus siirrettiin hyvinvointialueille.

Pälkäneen kunnalla ei ole suoraa vaikutusmahdollisuutta siihen, millaiset lääkäripalvelut ja muut sosiaali- ja terveyspalvelut kunnassa jatkossa tarjotaan. Palveluverkon rakenteesta ja tarjottavista palveluista päättävät aluevaltuusto, aluehallitus sekä hyvinvointialueen virkamiesjohto hyvinvointialueen johtosäännön mukaisesti.

Pälkäneen kunnan viranhaltija- ja luottamushenkilöjohto pyrkivät toki vaikuttamaan mahdollisuuksiensa puitteissa siihen, että Pälkäneellä olisi mahdollisimman kattavat sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka vastaavat väestömme ikärakenteeseen sekä maantieteelliseen sijoittumiseen. Tiedossamme kuitenkin on hyvinvointialueen haastava rahoitustilanne ja se, että uusia palveluiden järjestämistapoja mietitään kustannusten kasvun hillitsemiseksi.

Pauliina Pikka

kunnanjohtaja

Pälkäneen kunta

Lue myös:

Luopioisten lääkäritilanteesta – ”Nyt pitäisi priorisoida kuntalaisten todelliset tarpeet”