Koulut alkavat tänään – Kysyimme, millä mielellä koululaiset ovat aloittamassa uutta lukuvuottaan

Pitkä kesäloma on lopuillaan ja syyslukukausi alkaa. Millä mielellä koululaiset ovat lähdössä koulutielle?

Inka Lehto, Aitoo:

– Menen kolmannelle luokalle, vähän ehkä jännittää kesän jälkeen. Vaatteita olen jo miettinyt valmiiksi, mutta reppu on vielä katsomatta. Ei koulun alkamiseen hirveästi tarvitse etukäteen valmistautua. Minulla oli kiva kesä, olen uinut ja käynyt reissussa. Kuva: Pekka Mustonen.

Milja Penttilä, Aitoo:

– Menen toiselle luokalle. Ihan mukava mennä taas kouluun. Reppu on valmiina ja penaali ja vaatteet. Kaikki on uutta. Repussa on koiran ja kissan kuvat. Ehkä sortseissa menen kouluun, jos on lämmintä. Kesä meni oikein hyvin, käytiin Puuhamaassa ja tivolissa. Kuva: Pekka Mustonen.

Aatu Passi, Kangasala:

– Menen kolmannelle luokalle. Vähän olen jo odottanut koulun alkamista, vaikka kyllä lomalla on mukavampaa. Käytiin Turkissa ja siellä oli mukavaa uida, kun vesi oli paljon lämpimämpää kuin Suomessa. Ai, mitkä vaatteet ja reppu kouluun? Entiset kelpaa ihan hyvin. Kuva: Pekka Mustonen.

 

Lue myös:

Pälkäneellä koulun aloittaa 66 ekaluokkalaista, Kangasalla ensimmäisen luokan oppilaita on yhteensä 444

Sydän-Hämeenkin kouluissa satsataan nyt lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen – uusi lukuvuosi tuo koulunuorisotyöntekijän Pälkäneelle ja kaksi uutta koulua Kangasalle