Tanssilla terveyttä ja elämäniloa – Seuratalolla tanssitaan sunnuntaisin

Viime aikoina on puhuttu paljon liikunnan vähäisyyden haitoista, mutta myös liikunnan merkityksestä hyvinvoinnin ylläpitäjänä. Kukapa ei haluaisi elää terveenä ja virkeänä mahdollisimman pitkään, ja yksi hyvä lääke tähän on liikunta. Tanssi on yksi monipuolisimmista liikuntalajeista, joka tutkitusti kehittää monipuolisesti niin fyysisiä, älyllisiä kuin sosiaalisiakin ominaisuuksiamme. Monelle sopivia tanssiharrastusmahdollisuuksia löytyy useita.

Kaikki varmaan tunnistavat lavaparitanssit, joka yhtenä tanssiharrastuksena on monipuolinen ja tarjoaa koko ajan uutta opittavaa. Niitä pääsee harjoittelemaan Luopioisten Seuratalolla sunnuntai-iltapäivisin Pälkäneen Luja-Lukon Tanssikerhossa kello 15.30 17. syyskuuta alkaen.

Kansainväliset (KV) senioritanssit ovat todella hyvä tanssiharrastus monille. Senioritanssin harrastus on kasvanut hyvin niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, eikä syyttä. Siinä käytetään tuttuja paritanssien ja kansantanssien askeleita ja kuvioita. KV senioritansseissa tanssitaan kuvioita ryhmässä, joten se on hyvin sosiaalinen tanssilaji. Siinä ei ole samanlaista miesten vientiä kuin paritanssissa, joten senioritanssiin voi hyvin osallistua ilman omaa paria. Usein tanssitaan piirissä, ja pari vaihtuu tanssin edetessä. Senioritansseissa ei ole hyppyjä, eikä jalkoihin tule iskuja. Niinpä se sopii hyvin myös nivelvaivoista kärsiville.

KV senioritansseja pääsee harrastamaan Luopioisten Seuratalon tanssilattialla 13. elokuuta alkaen sunnuntaisin kello 14–15.30. Ohjaajina ovat Pentti ja Eliisa Lahtinen, ja harjoitukset toteutetaan Luja-Lukon ja Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen yhteistyönä.

Pentti Lahtinen