Jääkiekkoguru Rauno Korpi puhui kuulijat ”porrashurmokseen” – kuntoportaiden avajaiset sai paikalle ison ja innokkaan yleisön

Jos lauantaina avatut Pälkäne-portaat olisi rock-tähti, sillä olisi jo aikamoinen fanijoukko, joka seuraisi sitä joka paikkaan. Sen todisti viime lauantaina Syrjänharjulla järjestetyt avajaiset. Niihin saapui toista sataa innokasta kuntoportaiden ystävää.

Pälkäneen kunnan ja Lions Club Pälkäneen yhteishanke sai yleisöltä pelkkää kiitosta.

– Kyllähän nämä ovat niin mahtavat! Olen käynyt täällä paljon. Lähden kohta Saanalle vaeltamaan ja täällä kuntoportaissa harjoittelu on ollut hyvää valmistautumista, totesi eläkeläinen Seija Pietilä.

Samaa mieltä portaiden hyvyydestä oli hänen entinen työkaverinsa Annikki Vesterinen. Myös hän pitää huolta kunnostaan.

– Rauhallisesti omaan tahtiin, niin kannattaa käyttää näitä portaita. Myös vesijumppa, pyöräily ja kuntosali ovat tämänikäiselle hyviä liikunnan muotoja, Vesterinen sanoi.

Entiset työkaverit ja kuntoilevat naiset Annikki Vesterinen ja Seija Pietilä kehuivat kuntoportaita mahtaviksi. Pietilä oli harjoitellut portaissa Saanan vaellusreissua varten. Kuva: Pekka Mustonen.

Jorma Uotisen viisaudella

Jos itse portaat olivat avajaisten tähti, niin paljon taakse ei jäänyt entinen jääkiekkovalmentaja ja nykyinen kesäpälkäneläinen Rauno Korpi. Hän veti avajaisissa porrastreenin apunaan Luja-Lukon nuoret koripalloharrastajat. Korpi kehui portaita ja Pälkänettä niin vauhdikkaasti, että ilmassa alkoi olla jo ”porrashurmosta”.

– Pälkäne on Pirkanmaan kauneimpia paikkoja. Ja nyt teillä on nämä portaat, joita voi kutsua Pälkäneen korkeimmaksi rakennukseksi. Nehän vastaavat 11-kerroksista kerrostaloa, hän sanoi.

Korpi puhui liikunnan merkityksestä terveyden ylläpitämiseksi ja lainasi puheessaan tanssija Jorma Uotista:

– Uotiselta kysyttiin, miten hän on pysynyt niin hyvässä kunnossa. Hän vastasi, että on tottunut vaivaamaan kehoaan joka päivä. Minusta se oli hyvin sanottu.

Kunnanjohtaja Pauliina Pikka leikkasi nauhan avajaisseremonioissa. Häntä avusti kesäpälkäneläinen, jääkiekkoguru Rauno Korpi. Kuva: Pekka Mustonen.

Pikka kiitti yhteistyöstä

Virallisen avajaisnauhan leikannut kunnanjohtaja Pauliina Pikka puhui liikunnan tärkeydestä elämänlaadun parantajana. Pälkäneen kunnan strategiasta löytyy kohta, jossa korostetaan, kuinka kunta haluaa tukea ja kannustaa kuntalaisiaan aktiiviseen ja hyvinvointia lisäävään elämäntapaan.

Pikka kiitti Pälkäneen lions-klubia hyvästä yhteistyöstä portaiden rakentamisessa. Hän uskoi, että tällaisia yhteistyöhankkeita nähdään kunnan ja yhdistysten välillä jatkossakin.

Pälkäneen Luja-Lukon 11-12-vuotiaat koripalloharrastajat olivat avajaisissa isossa roolissa. He olivat harjoitelleet Rauno Korven johdolla porrastreenejä jo etukäteen. Avajaisissa nuoret havainnollistivat käytännössä, mitä kaikkea porrastreenistä saa irti.

Pälkäneen Luja-Lukon 11-12-vuotiaat koripallotaiturit olivat tulleet valmentajiensa Jani Oksasen ja Mikko Pajulan kanssa näyttämään, millä kaikilla tavoilla kuntoportaita voi käyttää treenaamiseen. Kuva: Pekka Mustonen.

Porukan valmentajat Mikko Pajula ja Jani Oksanen sanoivat, että portaita käytetään muutenkin heidän harjoituksissaan.

– Kyllä portaat ovat tuoneet hyvän lisän harjoitteluun, he totesivat.

Pälkäne-portaiden materiaalit maksoi kunta ja rakentamisen toteutti Pälkäneen lions club. Klubin presidentti Pasi Sivenius oli silmin nähden tyytyväinen avajaisten menestykseen ja tunnelmaan.

– Sääkin meitä suosi. Ja kyllä se lämmittää, että nämä portaat on niin moni pälkäneläinen ottanut vakituiseen käyttöön. Täällä on aina joku, Sivenius totesi.

Pälkäneen portaiden avajaisissa riitti väkeä. Sääkin helli Syrjänharjulle tullutta yleisöä. Kuva: Pekka Mustonen.
Luopioisten pappi Janne Vesto sinisessä liivissään sai monet onnittelut selvitettyään sutjakasti nousun Pälkäne-portaiden ylätasanteelle. Kuva: Pekka Mustonen.
Pälkäneen lions clubin presidentti Pasi Sivenius oli tyytyväinen, kun niin moni oli tullut juhlistamaan Pälkäne-portaita. Kuva: Pekka Mustonen.