KaMe:n Hakala edustaa Suomea Duisburgissa, Mihalikilta jäävät MM-kisat väliin

Kuusi suomalaisurheilijaa on valmiina kilpailemaan keskiviikkona alkavissa ratamelonnan MM-kilpailuissa Duisburgissa, jossa jaetaan myös ensimmäiset maapaikat Pariisin olympialaisiin. Suomen joukkueessa on mukana kangasalalaisväriä.

Suomalaismelojat MM-vesillä ovat Netta Malinen (matkana kajakkiyksiköiden 500 metriä), Eetu Kolehmainen (kajakkiyksiköiden 1000 metriä), Kangasalan Melojien Jeremy Hakala ja Kolehmainen (kajakkikaksikoiden 500 metriä), Kangasalan Melojissa aiemmin urallaan melonut Oona Vasko (kajakkiyksiköiden 1000 m), Joona Mäntynen (kajakkiyksiköiden 200 m) ja Jaakko Hippeläinen (kajakkiyksiköiden 5000 m). Joukkueeseen valituista urheilijoista Kangasalan Melojien Sara Mihalik joutuu sairastumisen vuoksi jättämään MM-kilpailut väliin.

Maapaikkoja suomalaislajeista on jaossa miesten kajakkikaksikoiden 500 metrillä, naisten kajakkiyksiöiden 500 metrillä ja miesten kajakkiyksiköiden 1000 metrillä. Suomalaiset keskittyvät olympiapaikkojen miettimisen sijaan ennen kaikkea melomaan mahdollisimman hyvät kilpailut. Siihen kaikilla on valmennuksen mukaan hyvät edellytykset, sillä viimeistelyt ovat sujuneet hyvin eikä terveyden osalta murheita ole.

Ratamelonnan valmennuspäällikkö Petteri Pitkänen sanoo, että ennakkoon ajateltuna Hakalalla ja Kolehmaisella on suomalaisista paras sauma A-finaalipaikkaan.

– Siinä on tiukka ja laaja taso, Pitkänen sanoi miesten kaksikon 500 metristä.

Jeremy Hakala kuvaa lopuillaan olevaa kesää ”varmasti yhdeksi parhaista harjoituksellisesti”.

– Olen pystynyt keskittymään hyvin harjoitteluun, viemään aerobiaa eteenpäin ja kroppa on ottanut koko kesän tosi hyvin harjoittelua vastaan, Hakala sanoo.

Myös Hakalan ja Kolehmaisen kaksikolla on hyvä tilanne MM-kisojen alla.

– Kun saamme parhaimmillaan kaksikko imemään ja melottua oikeasti yhdessä kaksikkoa eteenpäin, olemme tosi vahvoilla siinä keskivaiheilla. Kova keskivaiheen melonta on meidän ehdoton vahvuus. Mitään tulostavoitetta tai -odotusta on vaikea sanoa, koska taso on niin jäätävä. Jos pystymme hyvin onnistumaan, realistisesti voimme puhua sijoituksesta 15:n joukkoon, Hakala sanoi.