Pälkäneen pääkirjasto Arkin iltojen omatoimiaika otetaan pois käytöstä häiriökäyttäytymisen takia

Pälkäneen pääkirjasto Arkin iltojen omatoimiajat on poistettu toistaiseksi käytöstä häiriöiden takia. Muutos astuu voimaan perjantaina 1. syyskuuta. Aamupuolen omatoimiajat pysyvät ennallaan. Lauantaisin ja sunnuntaisin omatoimiajat suljetaan kello 16.

Arkissa on miltei jatkuvasti ollut häiriökäyttäytymistä omatoimiaikoina iltaisin. On sotkettu, meluttu ja muutenkin käyttäydytty villisti. Paikkoja on rikottu ja tiloissa on juotu alkoholijuomia ja käytetty nuuskaa. Siivouksesta on aiheutunut paljon lisätyötä, jota ei ehdi normaalin siivousajan puitteissa hoitaa. Nuoret ovat myös päästäneet toisiaan sisään, mikä on vastoin omatoimikirjaston käyttösääntöjä.

Kirjastosta muistutetaan, että omatoimikirjaston ei ole tarkoitus olla valvomaton nuorisotila, jossa saa vapaasti tehdä mitä haluaa. Kyseessä on kirjasto, jossa kaikkien pitäisi voida asioida rauhassa ja turvallisesti.

Omatoimiajan iltasulkemisen on tarkoitus olla väliaikainen ratkaisu. Luopioisten kirjaston omatoimiajat pysyvät entisellään.