Superperjantai tarjoaa palloiluherkkua tuplasti – lentopallo- ja salibandyväki tempaisee yhdessä

VaLePan passari Mikko Esko on elävä lajilegenda. Kuva: Hannu Moilanen.

Pälkäneläinen lentopallo- ja salibandyväki jyräyttää syksyn järeästi käyntiin yhteisellä tempauksella. Superperjantaiksi lanseerattu tapahtumailta sisältää VaLePan ja Raision Loimun liigajoukkueiden välisen kohtaamisen sekä kakkosdivarissa pelaavan SB Lujan sarja-avauksen Kruunia vastaan.

Tuplaherkkua on tarjolla 15. syyskuuta. Liigatähtiä vilisevä lentopallo-ottelu alkaa kello 18 ja salibandykamppailu tuntia myöhemmin. Kummassakin pelissä on oma lipunmyynti ja kahvio. Lisäksi myytävänä on maukasta grillimakkaraa. Lentopallo-ottelun järjestelyistä vastaa Luja-Lukon ykkössarjajoukkue.

Superperjantai järjestetään nyt toisen kerran.

– Viime vuodesta jäi pelkästään positiivisia kokemuksia. Konsepti toimi – ja molempiin peleihin saatiin mukavasti katsojia, SB Lujan joukkueenjohtaja Tommi Hildén kiitteli.

Silloin todettiin konkreettisesti Kostia-areenan toimivuus. Kaikki huomasivat, että kahden pelin järjestäminen onnistuu kitkattomasti samana iltana.

Lentopallon puolella nähdään kahden huippujoukkueen kohtaaminen, kun kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta kaapannut VaLePa kohtaa viime kevään välieräjoukkueen Loimun.

– Tuleva viikonloppu on meille tärkeä Mestarien liigaa ajatellen. Saamme hyvää kokemusta tulevasta turnauksesta, kun kohtaamme peräkkäisinä päivinä Loimun ja Akaan (peli Akaassa). Mukava nähdä, missä mallissa oma peli on, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko pohjusti.

VaLePa on vieraillut Kostia-areenalla jo kolmena edellisenä syksynä.

– Pälkäneelle on mukava tulla. Halli on sopivankokoinen ja hyvin valaistu. Lisäksi täällä on ollut aina hyvä tunnelma, Kangaskokko kehui.

Loimun luotsi Kari Raatikainen tuntee paikan marraskuulta 2021. Hän kävi silloin paikalla Nurmon JymyVolleyn naisten kanssa. Nurmo kohtasi Lukon järjestämässä liigaottelussa LP Kangasalan.

SB Lujan sarja-avaus on perjantaina.

– Sali on kaikin puolin hyvä ja riittävä. On hienoa, kun Pälkäneellä jaksetaan järjestää tällaisia tapahtumia – ja tehdä samalla lajia tunnetuksi, Raatikainen kiitteli.

Loimu hakee areenalla ensimmäisiä askelmerkkejä tulevaan liigakauteen.

– Ulkomaalaisvahvistusten tulo on jäänyt tutusti viime tippaan. Elämme toivossa, että Ali Fazli pääsee jo tähän peliin mukaan, Raatikainen viittasi iranilaiseen hakkuriin.

Fazli on voittanut liigan pistepörssin kaksi kertaa peräkkäin – ensin Loimussa ja viime kaudella Akaa-Volleyssa.

SB Luja valmistautuu nyt toiseen vuoteensa Sisä-Suomen alueen kakkosdivarissa. Ensimmäinen kausi toi heti toisen tilan ja lisäsi uskoa luonnostaan.

– Lähdemme parantamaan, Hildén tuumi.

VaLePan passari Mikko Esko on elävä lajilegenda. Kuva: Hannu Moilanen.