Työministeri Satonen: ”Usean työllisyysalueen syntyminen Pirkanmaalle ei ole paha asia – Valkeakoski ei saa poikkeuslupaa”

Vielä jokunen aika sitten näytti siltä, että Pirkanmaan 23 kuntaa muodostaisivat yhden Tampere-vetoisen työllisyysalueen, kun kunnat saavat uudeksi tehtäväkseen vastata työ- ja elinkeinopalveluista (TE-palvelut) vuoden 2025 alusta lähtien. Nyt pirkanmaalaiset kunnat ovat ratkomassa roolejaan tulevina työvoimaviranomaisina useammilla malleilla. Sastamalainen työministeri Arto Satonen (kok.) ymmärtää kuntien liikehdinnän ja niiden halun tehdä erilaisia työllisyysalueratkaisuja. Hänen mielestänsä useiden työllisyysalueiden syntyminen kasvumaakuntaan ei ole paha asia. Elämme parhaillaan  tulevien työllisyysalueiden kannalta ratkaisevaa aikaa. Kuntien on sovittava yhteistoiminta-alueiden muodostamisesta sekä ilmoitettava siitä työ- ja elinkeinoministeriölle päättymässä olevan lokakuun loppuun mennessä. Satonen sanoo, että maan eri puolilta tulleiden ennakkotietojen mukaan iso kuva näyttää hyvältä. Kunnat ovat ottaneet tärkeästä uudesta tehtävästään kopin. Ne ovat etsineet itselleen parhaita ratkaisumalleja. – Meillä on esimerkkejä maakunnista, joissa kunnat lyövät hynttyynsä yhteen ja ratkaisevat asian yhdellä työvoimaviranomaisella ja työllisyysalueella. Sitten on maakuntia, joihin syntyy monta työvoimaviranomaista eli työllisyysaluetta. Kaiken kaikkiaan työllisyysalueita tulee enemmän kuin esimerkiksi hyvinvointialueita, joita on 21.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.