Ihan kauheaa menoa Aitoossa: haamuja ja luurankotyyppejä pitkin pihoja – kauhupäivien päätösohjelma lauantaina 4.marraskuuta

Aitoosta on parin viime viikon ajan tehty Suomen kauheinta kylää. Asialla on ollut koko joukko paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä, Pälkäneen kunta ja Sirkusrakkauspumpum ry, jotka ovat yhdessä viritelleet Aitooseen halloween-aiheisia tapahtumia. Kauhuviikkojen aikana kylällä on nähty myös pihakoristuksia yhteensä 17 pihassa.

Suomen kauhein kylä on Sirkusrakkuspumpum-nimisen kulttuuriyhdistyksen oma formaatti, jota se tarjoaa kunnille. Sirkusrakkauspumpum järjestää sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti monenlaista lastenkulttuuria ja katutaidetta tilauspohjalta.

Lipputehdas Flagmoren pihalla on leikitty pilke silmäkulmassa halloween-teemalla. Kuva: Pekka Mustonen.

Kangasalla vastaava hanke

Osallistavista hankkeistaan tunnettu kulttuuriyhdistys Sirkusrakkauspumpum ry on moneen kertaan palkittu pirkanmaalainen yhdistys, joka koostuu kulttuurialan ammattilaisista. Se on järjestänyt muun muassa katutaideprojekteja yli 7000 ihmiselle pitkin Suomea.

Aitoon lisäksi Sirkusrakkauspumpum oli tänä syksynä järjestämässä kauhutapahtumaa myös Kangasalle. Neljättä kertaa järjestetty Kauhujen Kangasala ulotti lonkeronsa eri puolille kaupunkia lokakuun viimeisenä viikonloppuna 27.–29 lokakuuta.

Kangasalla Kauhujen Kangasala sai alkunsa kuntalaisten omasta toiveesta. Idea tuli kaupungin järjestämästä osallistuvan budjetoinnin äänestyksestä, jossa kaupunkilaiset toivoivat kaupunkiin kaikille avointa tapahtumaviikonloppua.

Haamut ovat toivottaneet tervetulleeksi Aitooseen jo toista viikkoa. Kuva: Pekka Mustonen.

Luvassa vielä kauhuvisaa

Aitoossa kauhuviikot järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kauhuviikkojen kunniaksi aitoolaiset saivat halutessaan hakea ilmaista koristelurekvisiittaa lipputehdas Flagmorelta. Yrityksen omaan pihaan toteutettiin puolestaan kauhuteemalla lasten oma leikkipiha.

Kauhuviikkoihin sisältyi myös koko perheen halloween-tapahtuma lipputehdas Flagmoren pihassa ja kummitustarinatuokioita VPK:n vanhalla kalustohuoneella. Aitoon kyläsaunassa Kankahovissa saunottiin kahteenkin kertaan kekriteemalla.

Viime maanantaina nähtiin puolestaan Anna Tapion koululaisten tanssiesitys ja tiistaina askarreltiin Pysäkin käsityökahvion heijastinpajassa haamuheijastimia.

Aitoon kauhuviikkojen päätösohjelma on pyhäinpäivänä 4.marraskuuta, jolloin aikuisille on vuorossa Kaakan Kapakassa kauhuvisaa.