Lempääläläinen Tuukka Liuha jättää Pirkanmaan Keskustan puheenjohtajuuden

Puheenjohtaja Tuukka Liuha pitää välttämättömänä, että Pirkanmaan hyvinvointialue saa vahvan lautakuntajärjestelmän. Hänen mielestään lautakunnat takaavat maakuntalaisten aidon äänen kantautumisen päätöksentekoon. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Puheenjohtaja Tuukka Liuha Pirkanmaan Keskustan vetovastuusta. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Lempääläläinen yrittäjä Tuukka Liuha, 43, luopuu Pirkanmaan Keskustan puheenjohtajuudesta.

Liuha on johtanut Pirkanmaan Keskustaa vuodesta 2017 lähtien. Pirkanmaan Keskustan puheenjohtaja valitaan vuosittain syyskokouksessa.

Luopumispäätöstään Liuha kuvaa vaikeaksi, mutta pitää uudistumista tärkeänä Keskustalle sen kaikilla tasoilla.

– Seitsemän aktiivista vuotta puheenjohtajana on tuonut tutuksi monia yhteisiä asioita sydämellään hoitavia ja järjestötyötä tekeviä pirkanmaalaisia. Vuosiin mahtuu suuren ilon ja pettymyksen hetkiä, päällimmäisenä kestävät muistot siitä, miten aina on löytynyt uskollisia tukijoita rinnalle, Liuha sanoo.

– Toivon seuraajaltani sydämen paloa niiden ihmisten, elinkeinojen ja alueiden puolustamiseen, joiden oma ääni ei ole tarpeeksi vahva.”

Keskustan kasvoina Pirkanmaalla vuosia ollut Liuha kertoo saaneensa satoja yhteydenottoja ja paljon palautetta. Niissä on näkynyt sydäntä särkevästi esimerkiksi monia sairaita, yksinäisiä, velkaantuneita, ikäihmisiä, vammaisia, työttömiä, viljelijöitä, vanhempia ja lapsia kohtaavat karut vaikeudet.

– Joskus soittaja raivoaa, mutta saattaa alkaa itkemään huomatessaan, että joku jaksaakin kuunnella huutamatta takaisin.

Liuha haluaa antaa jatkossa enemmän aikaa myös läheisilleen sekä yrittäjyydelle.

– Puheenjohtajuudelta aikaa vapautuu rakkaille ihmisille ja kotitilan toiminnan kehittämiseen. Sisälläni on edelleen myös voimakas liekki taistelulle byrokratiaa vastaan sekä reilun ja turvallisen arjen puolesta politiikassa. Työ Keskustassa jatkuu.

Liuha  kiittää kaikkia tukijoita ja yhteistyökumppaneita yli puoluerajojen, joiden rinnalla hän on saanut rakentaa maakuntaa seitsemän kautensa aikana. Hänen mukaansa Pirkanmaalla suuri haaste on saada kaikki asukkaat ja kunnat mahdollisimman yhdenvertaisesti osallisiksi palvelujen ja elinvoiman kehityksestä.

– Kestäviä tuloksia saadaan vastakkainasettelun ja kärjistämisen sijasta yhteistyöllä.