Joulunajan pakettisesonki käynnistyy – Riittävätkö noutolokerikot Pälkäneellä?

Joulunajan pakettisesonki kestää marraskuun lopusta jouluun. Postnordin viestintäjohtaja Katja Luotola arvioi, että tänä aikana paketteja liikkuu noin 30 prosenttia enemmän kuin muina aikana. Matkahuolto niin ikään arvioi pakettien määrän kasvavan noin 30 prosentilla tällä aikavälillä. Posti puolestaan toimitti viime vuonnakin loppuvuoden sesonkiviikkoina miltei 7 miljoonaa pakettia ja lähes 14 miljoonaa joulukorttia.

Postnordin paketteja on syksyn aikana ohjattu Onkkaalasta jopa Valkeakoskelle asti, kun lokerikot ovat olleet täynnä. Katja Luotola myöntää, että matka korvaavalle noutopisteelle on tällaisessa tapauksessa turhan pitkä.

– Otimme tästä koppia ja lähdimme selvittämään, saisimmeko muutettua ohjauksia niin, että kaikki paketit olisivat jatkossa noudettavissa Pälkäneen noutopisteistä. Pälkäneen keskustan automaatissa on 32 lokeroa. Toimintamallimme on sellainen, että kasvatamme pakettiautomaattikohteiden kapasiteettia kysynnän mukaan.

Luotola kertoo, että Potnord pyrkii aina toimittamaan paketin siihen noutopisteeseen, johon se on tilattu, mutta mikäli automaatti tai noutopiste on täynnä, varanoutopiste pyritään löytämään mahdollisimman läheltä alkuperäistä noutopistettä.

Palvelupisteverkoston päällikkö Leila Diov Matkahuollosta kertoo, että Matkahuollon kahdessa Pälkäneen ja viidessä Kangasalan noutopisteessä on ruuhkaa pääsääntöisesti vain sesongin aikana.

– Etsimme jatkuvasti uusia pisteitä palveluverkostoomme, mikäli palvelupisteissä on ruuhkaa, Diov sanoo.

Mikäli lähetys ei mahdu toivottuun noutopisteeseen, se toimitetaan varanoutopisteeseen, joka on mahdollisimman lähellä alkuperäistä asiakkaan valitsemaa noutopistettä. Asiakkaalle tiedotetaan aina, mistä lähetys on noudettavissa.

Pakettien joulusesonki on alkamassa. Sekä Postilta, Matkahuollosta että Postnordilta kerrotaan, että noutolokerikkoja on riittävästi sekä Pälkäneellä että Kangasalla myös sesonkiaikana.

Kangasalle uusia noutopisteitä

Myös Postilta arvioidaan, että Postin pakettiautomaatit ja palvelupisteet riittävät tällä hetkellä hyvin Pälkäneellä ja Kangasalla kulkevien pakettien määrään myös sesonkiaikana.

– Erityisesti Kangasalan keskusta-alueen automaatit ovat suosittuja, Postin palvelupisteverkoston päällikkö Mikko Similä kertoo.

Posti avasi joulusesongin kynnyksellä Kangasalan K-Market Suoramalle uuden pakettiautomaatin.

– Avaamme myös joulun kasvaviin pakettimääriin väliaikaisen noutopisteen osoitteeseen Aakkulantie 21, Similä lisää.

Miten yksittäinen kuluttaja voisi varmistaa, että paketti tulisi perille juuri siihen paikkaan kuin on toiveena?

– Noutopaikaksi kannattaa valita itselleen sopivin palvelupiste tai automaatti, sillä pyrimme ensisijaisesti tuomaan paketin sinne. Muita pakettien vastaanottajia voi auttaa varsinkin vilkkaassa joulusesongissa noutamalla paketin nopeasti, sillä vapautuvasta lokerosta on iloa myös muille, Similä vastaa.