Panama lopetti vain lounaat – Tainion yhtiö konkurssiin, mutta toiminimellä jatketaan

Ravintola Panamaa aiemmin pyörittänyt yhtiö Jamita oy ajautui konkurssiin. Jani Tainio pitää ravintolaa nyt toiminimellä.

Jani Tainion Jamita oy ajautui konkurssiin pari kuukautta sitten. Patentti- ja rekisterihallituksen tietolähteen mukaan konkurssi astui voimaan 21.9.

– Yhtiö meni konkurssiin koronan takia, mutta jatkan toiminimellä, ravintola Panamaa pyörittävä Jani Tainio kertoo.

Lounaat piti lopettaa kannattamattomina. Tainion mukaan uskolliset vakikävijät eivät riittäneet pitämään lounasta pystyssä.

Onkkaalantien remontillakin lienee osuutensa kävijämäärien hiipumiseen.

– Tie parantaa kylän näkymää nyt huomattavasti, mutta kieltämättä välillä remontin aikana ei päässyt edes pihaan.

Panama jatkaa iltaisin ja viikonloppuisin toimintaa normaalisti. Ala carte -listoilta saa siis ruokaa edelleen, ja catering-palvelut toimivat. Talvikauden aukioloajat ovat kesäkautta hieman suppeammat.

Tainion mukaan kaikki toiminta on nyt keskitetty keskikerrokseen. Alakerrassa voi silti pitää esimerkiksi pikkujouluja. Panaman lisäksi hän pyörittää nykyään yhtä ravintolaa Valkeakoskella.

Ravintola Panama jatkaa toimintaansa ilman lounasta. Maanantaisin ja tiistaisin ravintola on kokonaan kiinni.

Ulkoremontti ensi kesään

Jani Tainio omistaa kiinteistön. Yläkerrassa on kuusi huoneistoa, joista neljä on vuokralla, yksi omassa käytössä ja yksi vapaana.

– Sisältä on rempattu kokonaan, mutta ulkoremontti on suunnitteilla. Piti jo viime kesänä maalata, mutta se jäi ensi kesään.

Entinen Matkustajakoti kuuluu suojeltavien rakennusten joukkoon Onkkaalantiellä. Tainio muistaa kuulleensa, että suojeltuihin kohteisiin oli mahdollisuus hakea kunnostusrahoitusta jostakin.

– En ole ehtinyt selvitellä tätä. Mitään rahaa en vielä ole hakenut.

Ely-keskuksen ja museoviraston kautta on haettavissa valtionavustusta suojeltujen kiinteistöjen remontointiin ja kunnossapitoon. Lisäksi maakuntamuseo on luvannut tarjota maksutonta rakentamisen ohjausta puhelinneuvontana ja paikan päällä käynneillä.

Maalaaminen kuuluu suunnitelmiin ensi kesänä.
Entinen Matkustajakoti on suojelumerkitty kohde Onkkaalantiellä.

 

Lue lisää:

Suojelumerkinnät sittenkin kolmelle rakennukselle Onkkaalantiellä – ”Rakennetun kulttuuriympäristön arvot pitää säilyttää”

Osa epäröi, onko paikka auki vai ei – koronakurimukselta ei olla piilossa Pälkäneelläkään: ”Yhdessä tästäkin on selvittävä”

”Vähän turhan kovalla kädellä tässä yhtä toimijaa kuritetaan” – ravintolayrittäjän arjesta tullut jatkuvaa säätämistä rajoitusten keskellä

Onkkaalan ravintolaelämä puhkeaa uuteen loistoon – Kostian Kievarin paikalle avaava Ravintola Panama tarjoaa hulppean terassin ja minigolf-radan