Uusia koirapuistoja ei toteuteta Pälkäneelle – ”Puisto kimpassa ilman kuntaa?”

Koirapuistoja ei toteuteta Pälkäneelle eikä Luopioisiin. Näin päätti tekninen lautakunta valtuustoryhmä Joshua Hailin esittämän valtuustoaloitteen kunnan ylläpitämien koirapuistojen perustamisesta Pälkäneelle ja Luopioisiin.

Kunnanhallitus lähetti kesällä tehdyn valtuustoaloitteen teknisten palveluiden valmisteltavaksi 19.12. mennessä.

Tekninen lautakunta toteaa, että koirapuistoista käydyissä yleisissä keskusteluissa ovat nousseet esiin Onkkaalan ja Luopioisten maaseutumaiset olosuhteet. Mahdollisuudet koiranulkoilutukseen alueilla ovat erinomaiset.

Lautakunnan mukaan investointikustannukset koirapuiston rakentamiselle olisivat suhteessa suuret arvioituun käyttäjämäärään nähden. Lisäksi Taustissa on  koirapuisto, joka soveltuu pienille koirille.

– Kunnostustoimia on silti luvassa, vaikka varsinaisia koirapuistoja ei toteutetakaan, Pälkäneen kunnan tekninen johtaja Harri Apell sanoo.

Myös Rakkimäessä Luopioisissa on Kukkian haukkujen koulutusalue.

”Kimppa pystyyn vaan”

Teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja Timo Ailio (Terve! Pälkäne) toteaa henkilökohtaisena mielipiteenään, että koiraihmiset voivat järjestäytyä ja laittaa kimpan pystyyn omin päin koirapuiston aikaansaamiseksi.

– Miksi kunnan täytyisi kaikki laittaa? Varmasti kunta voi tarvittaessa auttaa sopivan alueen löytämisessä, kunhan koiraharrastajat itse talkoilevat ja hoitavat alueen.

Timo Ailio näkee, että paljon on tehtävissä sellaista, mihin kuntaa ei aina tarvitse pyytää mukaan.

– Tästä esimerkkeinä kyläyhdistykset ja uimarannat, joita hoidetaan paljon myös kyläläisten voimin.

Koirapuiston pystyisi hänestä halutessaan toteuttamaan hyvin ilman kuntaa.

 

Lue lisää:

Mahdollinen koirapuisto valmisteltavaksi teknisille palveluille

Vapauden hurmaa ja hajujen taikaa koirapuistossa – Kangasalan ensimmäinen koirapuisto Rekkula kerää kehut, joitakin parannuksiakin toivottu

Pälkäneelläkin on koirapuisto, joka tosin on jäänyt melko vähäiselle hoidolle