Vuoden pimein aika on käsillä – kouluille ja päiväkoteihin lahjoitettiin heijastinliivejä

Nyt on suojatieturvallisuuden synkintä aikaa, sillä yli puolet jalankulkijoiden loukkaantumisiin johtavista liikenneonnettomuuksista tapahtuu suojateillä vuoden pimeimpään aikaan loka-tammikuussa.

Nyt kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota omaan ulkovaatetukseen ja käyttää pimeällä heijastavia vaatteita, liivejä, valjaita tai heijastamia.

LähiTapiola Pirkanmaa lahjoittaa vuosittain tuhansia heijastinliivejä ja heijastimia edistääkseen pirkanmaalaisten turvallisuutta liikenteessä.

– Haluamme muistuttaa tielläliikkujia jalankulkijoiden huomioinnista liikenteessä sekä lisätä turvallisuutta arjessa konkreettisin tavoin. Olemme kuluneen kahdeksan vuoden aikana lahjoittaneet yli 20 000 turkoosia heijastinliiviä ja lahjoitettujen heijastinten määrä on sitäkin suurempi. Viisikymmentä päiväkotia, koulua, yhdistystä ja urheiluporukkaa saivat tänä syksynä heijastinliivejä, yhteensä 2 000 kappaletta, LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Taina Hiltunen kertoo.

Heijastinliivejä lahjoitettiin Pälkäneellä Aitoon päiväkotiin ja Kostianvirran yhtenäiskoulun alakouluun. Kangasalla liivit saivat Jumping beans english daycare -ja Kikunoora-päiväkodit sekä Suoraman esiopetus.

Heijastinliivi auttaa lasta näkymään.