Lyhyt esittely uudesta koulusta 5B-luokan oppilaiden johdolla

Lamminrahkan 5B-luokan oppilaat Lilli Tuominen ja Konsta Suominen esittelivät kouluaan vihkiäispäivänä juhlavieraille.

Lilli Tuomista ja Konsta Suomista ei ainakaan silminnähtävästi jännitä. Uusi koulu viettää vihkiäisjuhlaansa, ja kaksikko on pestattu opastamaan juhlavieraita kolmekerroksiseen, 36 miljoonaa euroa maksaneeseen ja yli 11 000 bruttoneliömetrin rakennukseen.

Lamminrahkan koulun 5B-luokan oppilaat kulkevat tottuneesti tilasta ja kerroksesta toiseen, vaikka koulua onkin paikalla käyty vasta tämän syksyn alusta.

Sydänaulasta nousevat raput noustaan nopeasti. Hissikin löytyy, mutta se ei ole valjastettu näin vikkeläjalkaisten oppilaiden käyttöön.

– Varmaankin juuri sydänaula, miettivät sekä Suominen että Tuominen kysyttäessä suosikkipaikkaa koulussa.

Sydänaula on kaksikerroksinen tila, joka yhdistää koulukeskuksen kolme lohkaremaista rakennusmassaa. Aula toimii sisääntuloaulana, ruokasalina ja juhlatilana näyttämöineen.

Nuoret oppaat johdattavat kulkijan ohi kotitalousluokan, pikkuliikuntasalin, ison liikuntasalin – jonka erikoisuutena on betonilattiaan valetut jousivaimennukset äänen ja värähtelyn hallitsemiseksi – ja edelleen kuvataide- sekä käsityöluokkiin. Koulussa opiskelee toistaiseksi vain kourallinen oppilaita sen todelliselta oppilaaksiottoalueelta, mutta tilaa on varattu suunnitelmissa reilulle sadalle päiväkoti-ikäiselle ja yli 650 alakouluikäiselle lapselle.

– Tuolla on taideteoksia, ja tuolla. Tuossa on tärkeät paikat eli vessat, oppaat huomauttavat, kun matka jatkuu musiikin luokkien ohi kohti Tuomisen ja Suomisen omaa 5B-luokkaa.

Pakkohan se on kysyä. Eikö täällä koskaan eksy?

– No ei. Kerran kyllä ihan aluksi, kun oli englannin tunti eikä tiedetty, että englannin luokka onkin tuo tuossa.