Luopioisten joulunavauksessa löytyy perinteisesti jokaiselle jotakin

Luopioisissa pääsee hyvin kiinni joulun tunnelmaan lauantaina. Puoliltapäivin syttyvät torikuusen jouluvalot. Koululaisten ohjelmaa on luvassa tälläkin kertaa. Itse koululla on kello 9.30 joulumyyjäiset ja musiikkikahvila.

– Perinteisesti torilla kuullaan Luopioisten yrittäjien ja seurakunnan tervehdykset, sanoo tapahtuman järjestävän Luopioisten yrittäjien puheenjohtaja Sari Päätalo.

Mikkolan Navetalla on joulubasaari kello 10–14. Siellä muun muassa Kukkian maa- ja kotitalousnaiset tarjoavat ohrapuuroa ja mehukeittoa. Navetalla voi tutustua Mikkolan historia -näyttelyyn. Myös Pytingin puolella voi nauttia jouluisia kahvilan herkkuja samaan aikaan.

Kerta on jo 16., kun Luopioisten joulunavaus järjestään. Aikanaan perinne alkoi Mirjami Vallin aikaan.

– Osanotto on aina ollut runsas. Nytkin odotamme vain hyvää säätä ja iloista mieltä, Päätalo toivoo.

Lisäksi Kuohijoen pikkujoulu pärähtää käyntiin Veparilla kello 16 alkaen. Joulun herkkuja, tietovisaa, arvontaa ja jouluista musiikkia pääsee kokemaan aina kello 18 saakka. Joulupukin ja -muorin vierailu varmasti on kohokohta pienimmille.

Rautajärven Rautahovillakin joulupukki nähdään kello 17 alkavassa koko perheen pikkujoulussa. Jouluista ohjelmaa on moneen makuun.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?