Kisko oli tyly isäntä Lukolle – ”Niksikirjasta loppuivat sivut”

Passari Jarno Koivuniemi teki seitsemän pistettä Ouluhallissa ja oli Lukon pörssikärki. Kuva: Juuso Koro.

Luja-Lukon lentopalloilijat ovat käyneet viime vuosina monta tiukkaa kamppailua Oulun Kiskon kanssa, mutta tällä kertaa Ouluhallin kohtaaminen oli isäntien näytöstä.

Ykkössarjan kärkijoukkue tyrmäsi pälkäneläisvieraan tylyin lukemin 3–0 (25–16, 25–20, 25–16).

– Kisko vyöryi päälle laajalla materiaalillaan niin vahvasti, että minun niksikirjastani loppuivat sivut, Lukon valmentaja Marko Järvenpää huokaisi.

Lukon parhaat hetket osuivat kahteen ensimmäiseen erään. Pälkäneläiset aloittivat kamppailun 4–0-johdolla ja taistelivat tasapäisesti aina tilanteeseen 11–11 asti. Sen jälkeen Kisko meni menojansa.

Toisessa erässä Lukko nousi kymmenen pisteen takaa kolmen pisteen päähän (17–20) ja kiusasi oululaisisäntää parhaansa mukaan.

– Kisko puolusti niin kuin lentopallojoukkueen pitääkin. Yhtään palloa ei jäänyt ilmaiseksi kenttään, Järvenpää kehaisi.

Niinpä Lukon hyökkäystehot jäivät poikkeuksellisen alhaisiksi jopa hyvistä nostoista. Kun tämä lukema putoaa alle 20:n, voittohaaveita ei kannata edes elätellä.

Passarina aloittanut Jarno Koivuniemi nousikin Lukon tehomieheksi saldolla 7/+5. Tämä todistaa, että Lukon laitalyöjien ruuti oli läpimärkää.

Ouluhallissa nähtiin sellainenkin erikoisuus, että luottolaituri Teemu Kuusela pääsi kentälle vasta kolmannen erän puolivälin jälkeen. Myös kapteeni Tomi Perkiö aloitti vaihtokulmauksessa.

– Mietimme etukäteen tarkkaan, ketkä lähtevät kentälle ja mitä he tekevät. Suunnitelmaa piti muuttaa kesken kaiken, kun peli alkoi tökkiä niin pahasti, Järvenpää selvitti.

Lukko pelaa vielä kaksi kotiottelua ennen joulutaukoa. Kuortaneen Murikat saapuu Kostia-areenalle 10. joulukuuta, ja ykkössarjan mestaruutta puolustava Lempo-Volley viikkoa myöhemmin.

Murikoiden vierailun yhteydessä järjestetään perinteinen jouluarvonta.

Passari Jarno Koivuniemi (toinen vasemmalta) nousi poikkeuksellisesti Lukon parhaaksi pistemieheksi. Kuva: Juuso Koro.