Hulda ja Topi edustivat Pälkänettä Lasten itsenäisyyspäivän juhlassa Helsingissä – Aitoon koululaiset viihtyivät juhlavilinässä

Aitoon koulun nelosluokkalaisilla Hulda Leppälällä ja Topi Järvenpäällä oli maanantaina aika jännittävä päivä, sillä kaksikko pääsi edustamaan Pälkänettä valtakunnalliseen Lasten itsenäisyyspäivän juhlaan Helsinkiin. Juhla järjestettiin Valtioneuvoston linnassa, ja siellä oli mukana jokaisesta Suomen kunnasta kaksi vuonna 2013 syntynyttä eli 10-vuotiasta lasta.

– Paljon siellä oli porukkaa, tuumivat Hulda ja Topi matkatessaan maanantai-iltana junalla kotiin Helsingistä.

Aitoon kaksikon reissu alkoi itse asiassa jo sunnuntaina, sillä juhlaa edeltävä yö yövyttiin yhdessä opettaja Hanna Keinon kanssa hotellissa Helsingissä.

– Oli se jännittävää mennä juhlaan, Hulda kertasi, ja samaa sanoi Topi.

Hulda Leppälä ja Topi Järvenpää viihtyivät Lasten itsenäisyyspäiväjuhlissa. Kättely sujui hyvin. Pääministeri Petteri Orpo toivotti aitoolaisille hyvää itsenäisyyspäivää ja hauskoja juhlia.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlat alkoivat kello 13.30 iltapäivällä. Aluksi pääministeri Petteri Orpo toivotti juhlaan saapuvat lapset tervetulleiksi kättelemällä heidät. Tämän jälkeen ohjelmassa oli monenlaista ohjelmaa, suolaista ja makeaa syötävää sekä musiikkia. Juhlan teemana oli tänä vuonna ystävyys ja kaveritaidot.

– Siellä sai tehdä ja lähettää kortin kahdelle ystävälle ja sitten oli sellainen kaverikuvajuttu, Hulda kertoo.

– Ja arvauspelejä ja Ystäväni-kirja, Topi jatkaa.

Juhla pidettiin Valtioneuvoston linnassa.

Juhlan kruunasi yllätysesiintyjä, joka tänä vuonna oli Käärijä.

– Käärijän esiintyminen oli kivointa juhlassa, Topi arvioi.

– Minusta taas kaverikuvajuttu oli ehkä kivointa, Hulda miettii.

Juhlan järjestivät valtioneuvoston kanslia, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Lapsiasiavaltuutettu.

Hulda Leppälä ja Topi Järvenpää viihtyivät Lasten itsenäisyyspäiväjuhlissa. Kättely sujui hyvin. Pääministeri Petteri Orpo toivotti aitoolaisille hyvää itsenäisyyspäivää ja hauskoja juhlia.