Luja-Lukko esitti kauden parasta peliään, mutta se ei riittänyt Emeritusta vastaan

Mikä ottelu: PäLuLu – HBC Emeritus, koripallon miesten II-divisioona, 2.12.

Ennakkoasetelma: HBC Emeritus on ollut pitkään sarjan kärkijoukkue ja tälle kaudelle vahvistunut 1A- divarissa pelanneilla pelaajilla. Eli hyvin pitää Luja-Lukon pelata.

Miten kävi: PäLuLu – HBC Emeritus 71–108 (19–26, 21–21, 17–23, 14–38)

Ratkaisu: PäLuLu aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja kamppaili tasaisesti Emerituksen tähtien kanssa. Emeritus oli hiukan ihmeissään, kun Luja-Lukko laittoi palloa liikkeelle ja ratkaisuja tuli kaukaa ja läheltä. Ainoastaan Emerituksen kovat heitot pitivät heidät kuskin paikalla. Toisella neljänneksellä Luja-Lukko oli parhaimmillaan, vaikka kokoonpanossa oli vain kuusi pelaajaa. Kaikki ymmärsivät, että ratkaisuja on hyvä hakea pidempään eikä heittää heti ensimmäisestä mahdollisesta paikasta. Puoliajalla eroa oli vain 7 pistettä Emerituksen eduksi. Kolmannella jaksolla Luja-Lukko onnistui vielä kohtuullisesti pysymään pelissä, vaikka Emeritus lisäsi fyysisyyttä. Viimeisellä kympillä Luja-Lukon tankki tyhjeni ja Emeritus rankaisi kolmosilla kovalla prosentilla. Kaikesta huolimatta Luja-Lukon on tästä hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä.

Onnistuja: Janne Salminen (24 pistettä) ja Severi Iltanen (20 pistettä) olivat perusvarmoja. Hyvää tukea he saivat Luja-Lukon omilta kasvateilta Oskari Ketolalta, joka järjesteli peliä hyökkäyspäässä, sekä Niko Pajulalta, joka upotti kaksi tärkeää kolmosta ja onnistui hyvin puolustuspäässä.

Kommentti: ”Sairastelut vielä verottivat kokoonpanoa, mutta siitä huolimatta ehdottomasti kauden paras esitys joukkueelta. Ensi viikolla vielä käydään Turussa ennen joulutaukoa, siihen peliin pitäisi tulla muutama lisäpelaaja sairastuvalta.” Luja-Lukon päävalmentaja Kimmo Ketola.

Oho: U12-pojat ovat pitäneet koko kauden hyvää ”meteliä” katsomossa. Miesten joukkue kiittää!

Entä nyt: Luja-Lukon seuraava peli on sunnuntaina 9.12. vieraspeli Tutoa vastaan.