Anne Mattilan konsertti siirsi tunnelman askeleen kohti joulua

Lauantainen joulukonsertti Luopioisten kirkossa oli lämmin ja täynnä tunnelmallista vuorovaikutusta. Tullessaan pakkasta uhmannut kaksi ja puolisatainen yleisö otti esiintyjän säestäjineen vastaan laulaen seisaaltaan Annenpäivän onnittelulaulun. Laulaja myönsi yllättyneensä tapahtuman aloituksesta.

Konsertin ohjelma koostui kaikkineen tunnetuista vuosikymmeniä kouluissakin lauletuista ja uudemmista suosion saaneista lauluista. Laulaja haastoi yhteislauluunkin. Maa on niin kaunis kuulosti upealta kirkon hienossa akustiikassa ja niin suuren joukon äänin.

Välimuisteloissaan Anne Mattila palasi sekä omiin laulu- ja joulumuistoihinsa että yleensäkin lasten ja nuorten elämään. Konsertin piti esiintyjien mielestä päättyä Sibeliuksen Finlandiaan ilman tavanomaista encorea. Seisaaltaan laulettu hymni ei kuitenkaan päättänytkään tilaisuutta. Luopioisten kappeliseurakunnan kanssa yhteistyössä toiminut pääjärjestäjä Kyynärö-Ämmätsä-Vahdermetsän kyläyhdistys oli päättänyt toisin.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pertti Salminen luovutti kiitoksena Anne Mattilalle Kylli-tädin taulun.

Joulu on kovastikin lasten juhla ja lopussa seurasi aiheeseen liittyvä ”taiteilijalta taiteilijalle-osuus”. Useimpien kuulijoiden elämässä ensimmäisiä televisiomuistoja ovat olleet Kylli Kosken satutuokiot ja joulusadut, joita esittäessään hän myös piirsi tarinan siveltimellään. Kesäisen Kylli-tädin tauluja ja luonnoksia esitelleen näyttelynsä yhteydessä kyläyhdistys oli hankkinut näitä ihania piirroksia käyttöönsä ja nyt laulajaa kiitettiin yhdellä raamitetulla taululla. Taidemaalarina ja gallerian pitäjänä tunnettu Anne yllättyi toisen kerran ja sanoi arvostavansa suuresti lahjaa. Yleisökin sai vielä nauttia yllätyksestä Sylvian joululaulun sävelin.

Yleisö tuntui suuntaavan kotimatkalle askeleen lähempänä joulun tunnelmaa. Osa heistä poikkesi vielä Luopioisten kyläyhdistyksen konserttikahveille Kukkian Olohuoneeseen.