Kangasalalainen Emmi Salminen sai valtakunnallisen yrittäjyyskasvatustunnustuksen – ”Täydellä sydämellä olen mukana edistämässä yrittäjyyskasvatusta jatkossakin”

Pirkanmaan vuoden YES Agentti 2023 on Tampereen seudun ammattiopisto Tredun liiketoiminnan opettaja ja yrittäjyyden koordinaattori Emmi Salminen. Tunnustus on annettu merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä.

– On hienoa saada tällainen tunnustus valtakunnalliselta yrittäjyyskasvatusorganisaatiolta. Täydellä sydämellä olen mukana edistämässä yrittäjyyskasvatusta ja työelämätaitoja jatkossakin, Salminen toteaa.

Paitsi että Salminen on kehittänyt Tredun yrittäjyysopintoja, hän on myös hyvin aktiivinen toimija eri yrittäjyyskasvatusverkostoissa. Hän on idearikas yrittäjyyskasvatuksen puolestapuhuja, joka on aina valmis kokeilemaan uutta.

– Emmi Salminen ymmärtää verkostoissa toimimisen ytimen, hän jakaa osaamistaan myös muille ja auttaa siten muita kehittämään omaa toimintaansa, kiittää YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen.

YES Agentti -tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria. Tänä vuonna tunnustuksen sai yhteensä yhdeksän toimijaa eri puolilta Suomea. Tunnustuksen myöntää valtakunnallinen YES-verkosto.

Emmi Salminen asuu Kangasalla ja seuraa aktiivisesti myös oman alueensa kehitystä.

Aktiivista työtä jo pitkään

Salminen kertoo, että Tredussa yrittäjyys on yksi kehittämisen kärki, ja yrittäjyyskasvatuksen ja yrittäjyyden edistämiseksi on tehty aktiivisesti työtä jo useamman vuoden.

– Meillä on aktiivinen verkosto oppilaitoksen omassa henkilöstössä, ja lisäksi todella aktiivinen ja hyvä yhteistyö laajemmalla verkostolla alueellisesti, Salminen kiittelee.

Salmisella on itsellään yrittäjyystaustaa ja hän on toiminut useamman vuoden Tredussa yrittäjyyden koordinointityössä yrittäjyyskasvatuksen ja verkostoyhteistyön parissa.

– Tänä syksynä siirryin liiketoiminnan opettajan tehtävään Sammonkadun toimipisteeseen, ja yrittäjyyskasvatus sekä kehittäminen ovat mukana myös ammatillisen opettajan työssä vahvasti.

Salminen asuu Kangasalla ja seuraa aktiivisesti myös oman alueensa kehitystä.

– Kangasalan kaupunki on viime vuosina vienyt vahvasti yrittäjyyskasvatuksen teemaa eteenpäin, ja Kangasalan Tredun toimipisteessä kollegat myös pitävät yrittäjyyden teemaa esillä opetuksessa sekä erilaisten tapahtumien ja verkostoyhteistyön muodossa, Salminen sanoo.