Parisataa keikkaa vuodessa soittava Rosette tanssittaa Pälkäneellä – vuodenaika kuuluu kappalevalinnoissa ja pakkanenkin voi talvella tehdä tepposet

Kesää pidetään usein tanssiorkestereiden sesonkiaikana, mutta myös joulukuu on orkestereille varsin kiireistä aikaa. Kysyimme talvisen keikkailun erikoisuuksista Pälkäneelle perjantaina saapuvan Rosette-orkesterin Marko Rauhalalta.

Millainen orkesteri on Rosette?

– Rosette on perustettu vuonna 1994 – perustaja oli laulaja Tiina Ruuska – ja orkesteri on toiminut siitä lähtien ammattiorkesterina. Orkesteriin kuuluvat tällä hetkellä Marko Rauhala (kapellimestari, laulu), Jari Mäkinotko (basso, laulu), Mikael Kienokoski (rummut, laulu) ja Jouni Järvelä (kitarat, laulu). Toimimme Leif Lindemanin orkesterina, mutta teemme paljon esiintymisiä myös orkesterina. Vuosien varrella olemme säestäneet kaikkiaan noin 35:tä suomalaista iskelmäartistia.

Pälkäneelle saapuva Rosette valittiin Tanssin gaala 2023 -äänestyksessä Suomen kolmanneksi parhaaksi tanssiorkesteriksi.

Kuinka paljon keikkailette?

– Tänä vuonna keikkoja on hyvin lähelle 200.

Kuinka kiireistä aikaa joulukuu on tanssiorkesterille?

– Joulukuu on yksi parhaita kuukausia, mutta pidämme 17. joulukuuta jälkeen myös kolmen viikon loman. Ensi vuosi on jo pääpiirteittäin varattu, loppuvuodesta on vielä kalenterissa jonkin verran tilaa.

Soitetaanko tansseissa talvella eri kappaleita kuin kesällä?

– Ohjelmisto laaditaan aina paikan ja yleisön ikärakenteenkin mukaan. Ohjelmistorunko on rytmeittäin samanlainen, mutta kesäaiheisia kappaleita on tietenkin kesällä enemmän ja talvella talvisempia.

Mitä iloja ja haasteita talvikeikkailu tuo verrattuna kesään?

– Talvella keikkailu painottuu nykyään laivoille ja Lappiin. Jonkin verran on myös vielä talvitanssipaikkoja ja tanssiravintoloita. Haasteena on tietenkin kuljetuskaluston toimivuus kovilla pakkasilla.

Rosette soittaa tansseissa Pälkäneen Nuijantalolla perjantaina 15. joulukuuta kello 19 alkaen.