Vehmaisten Urheilijoiden futsaljoukkueessa on vahvaa kangasalalaisväriä – liigan nousijajoukkue tavoittelee rohkeasti paikkaa kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeleissä

Hyökkäyspään prässipelaaminen, pallon pelaaminen nopeammin eteenpäin ja rohkeampi peliote. Näihin asioihin miesten Futsal-Liigaan täksi kaudeksi noussut Vehmaisten Urheilijat kiinnittää erityistä huomiota kevätkaudella.

– Tehtyjen maalien määrää pitää saada kasvatettua, ja noilla eväillä sen pitäisi onnistua, VehUn edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Otso Lepomäki kertoo.

VehU majailee syyskaudella pelattujen 11 ottelun jälkeen sarjataulukossa kymmenentenä. Peleistä on tullut kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kahdeksan tappiota.

Tavoite on keväällä nostaa sijoitusta ainakin kaksi pykälää ylöspäin, mikä varmistaisi paikan kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspeleissä.

– Nousijajoukkueen tavoite on yleensä sarjapaikan uusiminen, mutta meillä tavoite on hieman kunnianhimoisempi. Haluamme vakiinnuttaa paikkamme ylimmällä sarjatasolla, Lepomäki sanoo.

Syyskaudella positiivista on ollut nuorten pelaajien ennakkoluuloton ja rohkea pelaaminen.

– Nuoret pelaajat ovat osoittaneet menestyksen nälkää, jota on ollut mukava seurata.

Myös konkariosasto on osoittanut pystyvänsä pelaamaan korkeimman sarjatason vaatimalla tasolla ja intensiteetillä.

Otto Keronen (numero 7), Topias Kaivola (9) ja Teemu Hannula (10) juhlivat maalia. Kuva: Esa Norvia.

Yhteistyötä kolmen kauden ajan

VehU on tehnyt nyt kolmen kauden ajan yhteistyötä FC Kangasalan kanssa. Yhteistyösopimus takaa sen, että innokkailla ja lahjakkailla kangasalalaispelaajilla on mahdollisuus pelata lajin kotimaisella huipputasolla. Tällä kaudella edustusjoukkueen 20 pelaajasta kuusi on kangasalalaistaustaisia. Nuorta osaamista edustavat vuonna 2003 syntyneet Topias Kaivola ja Otto Keronen. Molemmat ovat olleet alkukaudesta tehokkaita: Keronen on ollut joukkueen tehokkain kymmenellä maalilla ja yhdellä maalisyötöllä, Kaivolan tehot ovat puolestaan neljä maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Joukkueen kokeneesta kaartista kapteeni Teemu Hannula ja Ati Mäkelä sekä Eero Hermikoski ovat niin ikään FC Kangasalan juniorimyllyn läpikäyneitä. Kolmikko on kerännyt mukavasti tehoja ja lukeutuu joukkueen runkopelaajiin.

Tuorein kangasalalaistaustainen pelaaja VehUssa on maalivahti Elias Leppäaho, joka pelaa myös FC Kangasalan P19-joukkueen mukana junioreiden liigaa.

Otto Keronen on ollut alkukaudesta joukkueen tehokkain pelaaja kymmenellä maalillaan ja yhdellä maalisyötöllään. Kuva: Esa Norvia.

Kevätkausi alkaa loppiaisena

VehU pelasi kolme kautta futsalin Ykkösessä ennen nousua liigaan. Joukkue on nyt neljän kauden ajan harjoitellut ja pelannut kotipelinsä Kauppi Sports Centerissä.

Joukkueen kevätkausi alkaa kahdella vierasottelulla Kemissä 6. ja 7. tammikuuta. Ensimmäinen kotipeli on tiedossa 13. tammikuuta, jolloin VehU saa Kaupissa vastaansa Someron Voiman.