Luetuimmat jutut 2023: Pälkäneen kunta alkaa maksaa vaaterahaa varhaiskasvattajille

Sydän-Hämeen Lehti julkaisee vuoden vaihteessa uudelleen vuoden 2023 luetuimpia juttuja. Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 31.10.2023. 

Sivistyslautakunta varaa sivistystoimen vuoden 2024 talousarvioehdotukseen varhaiskasvatuksen henkilöstölle vaaterahan 8500 euroa. Näin demareiden valtuustoryhmän viime kesänä esittämä valtuustoaloite etenee käytäntöön.

Sivistyslautakunnan mukaan vaaterahan maksaminen varhaiskasvatuksen henkilöstölle lisää henkilöstön työtyytyväisyyttä sekä Pälkäneen kunnan vetovoimaisuutta työnantajana.

– Varhaiskasvatuksen henkilöstön saatavuuden haasteissa vaaterahaa voi pitää yhtenä vetovoimatekijänä rekrytointilanteissa, lautakunta toteaa.

Varhaiskasvatuksen työntekijät hankkivat itse työssä käyttämänsä ulko- ja sisävaatteet, jotka joutuvat kovalle kulutukselle työpäivän aikana. Ulkoilu on säällä kuin säällä tärkeä osa lasten päivää.

Laskelman perusteena on 150 euron vaaterahan maksaminen kaikille varhaiskasvatuksessa lapsiryhmissä työskenteleville vakituisessa työsuhteessa oleville. Määräaikaisilla, joiden palvelusuhde on vähintään kuusi kuukautta, vaaterahasumma on 75 euroa.

Mikäli työntekijä työskentelee osa-aikaisena vakituisena työntekijänä ja hänen työaikansa on vähintään 50 % työaika, hän saa työvaaterahan täysimääräisenä. Mikäli työaika on alle 50 %, työvaateraha maksetaan hänelle vastaavalla prosenttiosuudella.

Laki tai työehtosopimus ei toistaiseksi velvoita työnantajaa korvaamaan vaatekuluja varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

Vaaterahan maksaminen tarkastellaan Pälkäneellä jatkossa vuosittain talousarvioesityksen yhteydessä.

 

Lue lisää:

Demareiden valtuustoryhmä esittää vaaterahan maksamista varhaiskasvatuksen henkilöstölle